Siesta – umetnost dobrog življenja

Siesta predstavlja mnogo više od biološke potrebe.

Ona je način praktikovanja umetnosti, način življenja i slušanja sopstvenog tela, ispunjenja želja, bivstvovanja i ponovnog povezivanja.

VEKOVNA PRAKSA

Siesta postoji hiljadama godina poput umetnosti obrade esparta, drveta ili kanapa, kako bi se proizveo otporan i udoban nameštaj koji takođe pobuđuje osećaj prirode. U redovima koji slede pronaći ćete nekoliko saveta za uređenje doma pomoću prirodnih materijala u savremenom dizajnu.

STVARANJE IDEALNIG KUTKA ZA SIESTU

Preporuka je da napravite namenski ugao u svom domu za odmor i relaksaciju. Možda negde gde se oseća blagi povetarac, gde se čuju zvukovi prirode poput morskih talasa ili šuštanja lišća na granama. Odaberite potom udobnu ležaljku, čitave planine jastuka i prirodno platno za pokrivanje. Prirodni i ručno izrađeni elementi čine suštinu sieste.

IZBOR LEŽALJKE ILI DNEVNOG KREVETA

Prirodno je uvek najbolje. Ne samo zato što nam vraća kontakt sa prirodom već i zbog toga što dobijamo priliku da se odmaramo na ručno izrađenom i s ljubavlju dizajniranom nameštaju za trem ili terasu proizvedenom uz poštovanje i razumevanje nesavršenosti njegove tkanine i materijala. Kanap od morske trave i drvo, korišćeni pri stvaranju ležalje Amoreira savršeno kombinuju lepotu i udobnost zahvaljujući preplitanju prirodnih vlakana. Rezbarije na prirodnom drvetu topole, rađene ručno, sa blagim nesavršenostima poput različitih debljina nogu, kao i prikazi originalnih čvorova na drvetu dopunjuju njen prirodan izgled.

Ako tražite višenamensku ležaljku koja će biti idealno opušteno mesto za čitanje pre nego što “padnete” u osvežavajući siestu, podesiva ležaljka Calaluna izrađena od esparta je još jedna divna opcija. Sa osnovnom drvenom strukturom Let's Pause takođe nudi i dušeke za otvorene prostore napravljene od pamuka koji se mogu prilagoditi za dodatnu udobnost i dizajn.

POSITANO ili individualna AMALFI ležaljka sa naslonom daje više mediteranski izgled, a obe ležaljke su napravljene od ručno sečenog drveta topole i sjajni su primeri prirodnog nameštaja. Ako više volite rustičniji dizajn, dnevni krevet SIESTA je vaša najbolja opcija. Napravljenja posebno za uživanje u trenucima sieste, ova ležaljka je nastala od esparto tkanina u prirodnoj boji koje u Let 's Pause oblikuju i uvijaju koristeći stare zanatske tehnike.

IZBOR PRAVOG DEKORATIVNOG AKSESOARA

Predlažemo vam da prozore odenete u CANEIROD, ručno tkane esparto roletne. Ili ukoliko tražite zaštitu od letnjeg Sunca, možete izabrati SONSAURA suncobran nastao od drveta i metalne osnove. Sve što bi vam moglo zatrebati za leto “zelenog dizajna”.

LET'S PAUSE. UŽIVAJTE U SIESTI

Ž.J.

Povezane teme