SHIFT - sistem polica razdvajajućih slojeva

Ostavinski prostor predstavlja glavnu stavku, ali i brigu, svakog modernog doma, jer često ne postoji dovoljno slobodnog mesta kako bismo odložili sve što nam je potrebno...

Na svu sreću, dizajneri postaju sve kreativniji, tako da sada možemo videti sve interesantnije i neverovatnije solucije. Ono što vam sada predstavljamo dolazi kao potpuno inovativan pristup dizajniranju polica, veoma dopadljiv, kreativan i originalan komad nameštaja.

Industrijski dizajnerski studio Layer i danska kuća koja se bavi kreiranjem tekstilnih materijala, Kvadrat, kreirali su novi sistem polica Shift, multifunkcionalni i modularni mehanizam koji menja oblik i poseduje savitljive police. Na prvi pogled, ovaj nameštaj izgleda kao bazni zidni panel, ali kada mu „oljuštite“ različite gornje slojeve, pojavljuje se nekoliko vrsta polica, zajedno sa pratećim pregradama.

Poleđinu ovih polica stvara daska kreirana od kompresovanih tekstilnih postava. Inteligentno obrađeni useci sposobni su da prihvate čvrst materijal i ponovo ga vrate u određeni položaj zbog svoje fleksibilne prirode i pažljivo dizajniranih, odabranih i odgovarajućih segmenata.

Ovo omogućuje sistemu da se ponaša kao zidna jedinica za stvaranje akustične izolacije, onda kada se ne koristi kao ostavinski prostor, ali pruža priliku za vraćanje polica nazad onda kada su vam potrebne. Prilikom izgradnje ovog fleksibilnog sistema ne koriste bilo kakvi šrafovi ili ekseri.

Svi kupci mogu sebi priuštiti Shift u plavoj boji, kreiranoj upotrebom recikliranog teksasa, žutoj, sivoj ili, ukoliko neko voli život na ivici, može se opredeliti za belu verziju, ekskluzivno kreiranu od recikliranih bolničkih čaršafa. Sistem polica Shift, kreiran je posebno sa malim kvadraturama na umu, omogućujući veoma tanku siluetu, koja ne zauzima previše prostora i može predstavljati panel za zvučnu izolaciju, što samo dolazi kao dodatna pogodnost.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme