Savremeni klasici: nova Fornasetti kolekcija nameštaja i aksesoara

Slike antičkih statua krase novu kolekciju nameštaja i dekora koju je Fornasetti predstavio na milanskoj Nedelji dizajna 2021.

Dizajn studio Fornasetti često crpi inspiraciju iz klasične arhitekture i antičke umetnosti, uspostavljajući dijalog između različitih istorijskih perioda. Ova veza je posebno evidentna u nedavnim projektima kompanije - od izložbi organizovanih u Nacionalnom muzeju u Rimu i Palazzo della Pilotta u Parmi, do saradnje sa Louis Vuittonom, što je rezultiralo kolekcijom odeće.

Nova linija nameštaja, koju je studio predstavio na milanskoj Nedelji dizajna 2021. godine, nazvana je „The Contemporary Antiquity“. Kolekcija uključuje ikoničan zakrivljeni garderober, klasičnu konzolu i dva modela viših konzola dostupne u dve završne obrade, kao i kredenc i stolicu. Svaki komad nameštaja je u potpunosti ručno izrađen, uključujući završnu obradu i dekor.

Asortiman je dopunjen dodacima kao što su čuvene posude Fornasetti. Pravougaoni modeli su od drveta, a okrugli od metala. Šema boja se kreće od mešavine crne i bele sa zlatnim akcentima do živopisnih nijansi. U kolekciji se nalazi i porcelansko posuđe, ručno ukrašeno od majstora ateljea.

Povezane teme