Šarm & elegancija mediterana i u vašoj bašti

Sofe, udobne stolice, veseli stolovi, živopisni materijal koji prekriva suncem okupane ležaljke, i naravno neizostavne ljuljaške u hladovini bašte ili terase – da, ovo zaista jeste nameštaj koji je u potpunosti prilagođen letu...

Ljubav prema otvorenom i strast prema dizajnu su sve što je ponekad potrebno da bi se jedna obična bašta, balkon ili terasa za tili čas transformisali u najdivnije mesto na svetu. Inspiracije nikad dosta, posebno kada je ona izgrađena na osnovama mediteranske kulture, jer upravo tada možete biti sasvim sigurni da ćete za sebe odabrati nameštaj koji slavi leto u svom punom sjaju. Vrhunski komfor se, naravno, uglavnom podrazumeva, barem kada su italijanski proizvođači u pitanju.

Ethimo je jedna od onih firmi koja nas uvek iznova iznenadi specifičnim dizajnom svojih proizvoda, poput najnovije kolibe za sedenje, koja više izgleda kao nekakvo prijatno i ugodno gnezdo gde se svako može opustiti u skladu sa prirodom. Za one koji ipak više cene eleganciju u dvorištu, tu je i kolekcija takozvanog urbanog baštenskog nameštaja s kraja devetnaestog veka, koja kombinuje bezvremenski šarm i modernu funkcionalnost.

A ukoliko ste neko ko voli da se u dvorištu oseća kao u svojoj dnevnoj sobi, tu su i fenomenalne klasične viseće fotelje od ratana, koje predstavljaju primer ekološkog pristupa proizvodnji. Fokus je svakako na izboru materijala koji su u stanju da stvore vintidž osećaj, dok je prirodno tkanje od ratana savršen izbor za sve one među-prostore, poput terasi i verandi.

Izvor: ethimo

Povezane teme