Šarena fotelja koja može poprimiti oblik zmije

Švedski brend nameštaja Bla Station predstavio je svoj novi komad nameštaja – udobnu šarenu fotelju koja se može koristiti za formiranje talasastog sedišta...

Ne znamo da li se naziv Big Talk odnosi na udobnost ove fotelje, ali smo sasvim sigurni da je ovo jedan od najveselijih komada nameštaja koji smo imali prilike da vidimo ove godine. Cilindrična baza fotelje osmišljena je tako da obezbedi pouzdanost i stabilnost, dok je polukružni naslon sa šarenim, prugastim presvlakama prvenstveno zadužen za estetski deo priče.

Big Talk je manifestna geometrija, njena dva kruga definišu tron za umetnost sedenja. Prednji deo naslona i sedište sijaju u istoj boji, dok se zadnji deo može kombinovati sa uzorcima tekstila u formatu knjige u boji, a sve kako bi svakom prostoru dali dašak moćnog kolorita.

Više fotelja se može kombinovati leđa uz leđa zahvaljujući njihovoj zakrivljenoj silueti, stvarajući besprekornu formaciju nalik zmiji koja podseća na viktorijansko ljubavno sedište. Na ovaj način dve osobe mogu mirno da razgovaraju jedna pored druge dok posmatraju zadnji deo sedišta druge osobe i spektar stepenovanih obojenih traka.

I sedište i naslon su izrađeni od oblikovane pene prekrivene različitim nijansama somota za uzbudljiv i dinamičan izgled. Prugasta presvlaka je dizajnirana da liči na točak uzoraka tekstila, stvarajući ombre efekat koji počinje od sredine naslona i širi se prema prednjem delu.

Fotelja je dostupna u nekoliko različitih gradijenata boja, uključujući verziju sa crvenim i ljubičastim nijansama, kao i onu koja se kreće od žute do narandžaste i braon boje.

Izvor: blastation

Povezane teme