Ručno rađeni nameštaj od recikliranog drveta

Reciklirani materijali sve su popularniji u poslednje vreme, kako u luksuznoj, tako i onoj malo pristupačnijoj sferi…

Londonski dizajner Robert Brejn promenio je svoje razmišljanje prošle godine i odustao od kreiranja enterijera po meri za luksuzne londonske rezidencije, kako bi osnovao svoju kompaniju koja se bavi proizvodnjom nameštaja, RHMB. Brejn je svoje detinjstvo proveo penjući se po drveću u istočnom Londonu, zbog čega, kako i sam kaže, na sasvim drugačiji način ceni taj grad i sve ono što on nosi sa sobom.

Želeći da dublje istraži povezanost proizvoda i lokacije na kojoj je proizveden, on je prestao da koristi uvozno drvo i odlučio se da na ulicama grada pronađe drveće koje je samo palo. Sada, ovaj Londonac nam predstavlja kolekciju ručno rađenog nameštaja, koji dolazi sa pričom iza sebe, jer dizajner obeležava ulicu ili park u kom je drvo nekada bujalo.

Trenutno, ova kolekcija sadrži komodu, stočić za kafu i klub sto, pri čemu svaki komad poseduje svu strukturalnu lepotu drveta. Brejn je iskoristio prirodne materijale sa drvetom koje je abonizovano, zarad kreiranja fenomenalnog kontrasta, koji je dodatno akcentovan mesinganim detaljima.

 N.Đ.

Design Milk

Povezane teme