Reciklirana plastika i ratan u službi izrade savremenog nameštaja

Brend Mater lansirao je na tržište stolice vrlo zanimljivg dizajna.

Naime, reč je stolicama sa pletenim sedištem od ratana i otpadne plastike, pri čemu je inspiraciju za rad dizajnerski tim dobio osvrtom na osnivača Bauhausa Waltera Gropiusa. Iza perfektnog dizajna ovih stolica stoji Eva Harlou, a ono što je važno istaći je da su kreirane od recikliranih materijala.

The Earth Stool i He and She dining chairs, su predmeti proizvedeni od strane brenda sa sedištem u Kopenhagenu. Harlou je izvršni direktor i suosnivač prakse dizajna enterijera Earth Studio. A Eart Studio predstavlja partnerstvo između Harlou i Mater.

Pored svojih održivo fokusiranih projekata enterijera, Earth Studio stvara ujedno i nameštaj, osvetljenje i proizvode koje proizvodi Mater, koristeći radne metode koje podržavaju ljudsku aktivnosti pri izradi nameštaja, kao i lokalne zanatske tradicije sa osvrtom na očuvanje životne sredine.

Filozofije koje vode oba brenda očigledne su pri najnovijem njihovom proizvodu u vidu stolica od reciklirane plastike. Korišćenjem reciklirane plastike i materijala održivog porekla kao što je ratan, stvoren je proizvod skandinavske estetike koji podseća na to koliko je čista planeta važna.

The Earth Stool ima jednostavan okvir izrađen od savijenih čeličnih cevi koje podupiru sedište od recikliranog otpada plastičnih ambalaža. Ova stolica je prema rečima dizajnera nov vid klasične barske stolice koja korisnicima nudi izbor između organskog i industrijskog izgleda. S druge strane He and She Chairs su dubok naklon nemačkom arhtekti koji je osnovao umetničku školu Bauhaus u Weimaru.

Ž.J.

Izvor: Dezeen

Povezane teme