Razigrani ormarići sa mnoštvom opcija za odlaganje stvari

Jednostavno ali neobično, modularno i vrlo praktično najbolji je opis kolekcije koja je pred vama.

The Room Collection, je kolekcija nameštaja odnosno polica iza kojih stoje Erik Olovsson i Kyuhyung Cho. U osnovi kolekcija predstavlja niz drvenih blokova sa geomatrijskim negativnim prostorima u koje možete da odložite različite stvari. Blokovi su modularni što znači da ih možete slagati jedan na drugi da biste izgradili po želji police ili ormare. Ovo bi bio samo još jedan u nizu modularnih komada nameštaja da nije jednog specifičnog dodatak.

Ono što ove police čini različitim su njihovi prostori za odlaganje koji su predstavljeni različitim geometrijskim izrezima, od konvancionalnih kvadrata i pravougaonika do krugova i elipsa, pa čak i trouglova i šestouglova. Izrezi daju svakom pojedinačnom bloku jedinstven karakter i pozivaju vas da shvatite šta bi u sebi mogli da sadrže. Duži izrezi su savršeni za držanje vinskih flaša na primer, dok su cik-cak varijante kao stvorene za tablete, laptop računare i knjige.

Deo avanture je zapravo sklapanje delova kako bi se dobio komad nameštaja koji odgovara vašem domu. Drugi deo je onaj u kom pronalazite različite interesantne predmete koje biste izložili na ovakvim policama. Room Collection pretvara nameštaj u umetnost omogućavajući vam da napravite jedinstven kolaž predmeta iz svog okruženja na njima.

Dizajneri ovog interesantnog koncepta su zapravo želeli da stvore "prostorije" za vaše dragocenosti, pri čemu će svaka "soba" biti jedinstvena i neobična na svoj način. Svaki blok je napravljen od šperploče i prekriven furnirom od bora. Kad se malo bolje zagledate od ovih blokova zapravo ćete videti dečije kockice, koje će vas podsetiti na detinjstvo.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

 

Povezane teme