Racionalan nameštaj za idealno opremanje savremenog prostora

Racionalnost baš i nije karta na koju često igraju dizajneri nameštaja, posebno ne kada dobiju zadatak da isti ovaj pojam spoje sa modernim, inovativnim, drugačijim...

A baš taj zadatak su sebi postavili kreativci iz Oiside dizajn studija onog momenta kada su krenuli u izradu svojih najnovijih kolekcija nameštaja pod nazivom Linea i Beam, koje dočaravaju svu izdržljivost aluminijuma ali i lepotu iroko drveta.

Diskretan ali krajnje elegantan dizajn koji se graniči sa najboljim arhitektonskim formama, omogućio je da se svi delovi pomenute kolekcije mogu prilagoditi potrebama kupaca. Dodatno, svaki komad nameštaja se može proizvesti prema specifičnim dimenzijama projekta ili prostora.

Dizajner Francesc Rife potpisuje kolekciju Beam, koja je sačinjena od nameštaja za budućnost, i to onog koji je idealan za opremanje vanjskih salona, trpezarija, svih onih oblasti koje pozivaju na druženje i relaksaciju.

Upravo njima je potrebna forma i višeslojnost koju nude sofe, dvosedi i fotelje, kao i elegantne barske stolice sa još efektnijim malim drvenim stočićima. Izbor odgovarajuće boje i platna načiniće i najsumorniji dnevni boravak idealnim mestom za odmor, dok će punoća i praktičnost drvenih stolica savršeno odgovarati svakom malo prometnijem ambijentu.

S druge strane Linea predstavlja kolekciju aluminijumskog nameštaja za spoljašnju upotrebu koja svojim dizajnom i raznolikošću elemenata nudi veliku svestranost prilikom planiranja spoljnih prostora. Naravno, ni ona ne odustaje od svog racionalnog stila koji se izražava kroz neutralne tonove strukture, pa je stoga idealna za opremanje savremenih arhitektonskih prostora na otvorenom.

Povrh svega valja napomenuti i to da se svi stolovi, stolice i ležaljke iz ove kolekcije mogu slagati što ih čini dodatno poželjnim za opremanje svakog prostora.

Izvor: oiside.com

Povezane teme