Prilagodljiv sto koji sa svoja 4 oblika odgovara na potrebe dizajnera

Umetnici i dizajneri provode mnogo vremena za svojim radim stolovima.

Tu se zapravo dešava sva čarolija. Kada sto ne uspe da vam obezbedi ono što vam je potrebno, to može postati frustrirajuće. Ponekad je to povezano sa visinom stola, pri čemu su nogare jednostavno prekratke, što dovodi do krivljenja kičme i bolova u leđima. Setite se samo koliko ste puta gotovo ležali na stolu sa ciljem da postignete perfektne linije pri dizjanu svog projekta.

Ponekad je problem u uglu; kada bi ugao stola bio bar malo viši imali biste svu preglednost koja vam je potrebna da konačno dovršite vaš nacrt. Prepoznajući višestruke probleme sa kojima se suočavaju umetnici, a posebno dizajneri i projektanti Long Chan je kreirao Loft, radni sto koji se u potpunosti može prilagoditi vašim potrebama.

Na prvu ruku ovaj sto deluje kao prevelik drveni komad nameštaja ili polica za TV, dok kada se osmotri malo bolje uviđa se da je on savršana radna pozicija za svakog dizajnera. Lift koristi klizni mehanizam, koji vezujemo za neka davna prošla vremena. Da bi poprimuo različite oblike Lift zavisi od dva klizna drvena klina postavljena sa obe njegove strane.

Klizni drveni klinovi na prednjim nogarama Lifta spuštaju radni prostor stola da bi poprimio tradicionalan oblik, ukoliko vam je potreban za pisanje. U tom slučaju dobijate dodatni prostor za odlaganje, slično onom koji je prisutan u sekretarskim kancelarijama. Pored toga drugi klizni drveni klin postavljen uz bok radne površine podešava radnu površinu tako da formira radnu stanicu za crtanje koja radni prostor stola postavlja pod uglom.

Budući da je i sam dizajner, Long je osećao potrebu da stvori sto za sve one situacije u kojima tradicionalni stolovi jednostavno ne odgovarjaju potrebama umetnika. Ovaj jedinstven sto se može podešavati u toku rada kako umetniku najviše odgovara, uz prilagođavanje visine do 110 cm. Crtanje, slikanje, dizajniranje, projektovanje i drugi poslovi nikad nisu bili lakši.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Dizajner: Long Chan

Povezane teme