Predstavljamo vam fantastičnu kolekciju Rugosa

Održivost i visok ekološki aspekat, u krupnom planu, deo su priče koju sa vama delimo danas.

Dizajnerski studio sa sedištem u Los Anđelesu, Kalon predstavio je javnosti svoju prvu kolekciju nameštaja pod nazviom Rugosa. Kolekcija potvrđuje Kalonovu posvećenost održivosti, upotrebom ekološki sigurnog procesa – od izbora materijala do brzine kojom se predmeti izrađuju i isporučuju finalnom kupcu. Kolekcija nosi ime kuće na Roud Ajlendu koja je decenijama bila kreativno utočište. Osmišljena da proizvodi inspirativnu refleksiju i podstiče razgovor putem prozračnih formi, ova kolekcija je nešto zaista vredno kako pažnje tako i pohvale.

Kako bi se smanjio uticaj koji kolekcija ima na prirodu, Kalon je odabrao materijale koje proizvodi lokalna fabrika, osim belgijskog platna kojim je presvučen nameštaj. Svaki komad nameštaja se nakon završetka izrade oplemenjuje premazom biljnog voska, koji je ekskluzivno razvio Kalon, a koji nameštaju obezbeđuje trajnost i visok sjaj.

Rugosa kolekcija sadrži u sebi fotelju, krevet, stolicu, policu za knjige, bočni stočić, kao i mali sto za kafu. Daske bora, belgijske pletene presvlake, kao i strojno polirano staklo, glavna su tri materijala koje se koriste za realizaciju ovih komada nameštaja. Bočni stolovi Rugosa kolekcije prave se u tri varijante: u X, H i Delta obliku.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Povezane teme