Poznati dizajn u lounge verziji: stolica idealna za odmor & razonodu

Lounge verzija višestruko nagrađivane stolice Hale, kompanije De Vorm, nudi nam jedan potpuno novi i moderan pogled na klasični, prepoznatljivi dizajn.

Redefinisanje arhetipskog sedišta postalo je moguće zahvaljujući pametnim procesima i inovativnim materijalima, pa su tako sedište i naslon stolice napravljeni od PET felta odnosno recikliranih plastičnih boca. Zahvaljujući mekoj teksturi ovog materijala omogućeno je eksperimentisanje sa krivinama, a sve u cilju pronalaženja optimalnog, ergonomskog položaja sedenja.

photo: dexinger.com

Isti ovaj materijal je omogućio i da se mnogi tradicionalni koraci svedu na samo jedan 3D proces oblikovanja. U kombinaciji sa čeličnim okvirom koji se može lako složiti, ovih nekoliko komponenata rezultiralo je stvaranjem proizvoda koji je postao privlačan upravo zahvaljujući svojoj jednostavnosti.

Stolica je znatno efikasnija što se proizvodnje tiče, a samim tim i vrlo pristupačna. Lako se može rastaviti i reciklirati. Uz to, definitivno je nasledila izvanrednu prilagodljivost prvobitne serije, što joj je omogućilo da se prilagodi potrebama i najzahtevnijeg enterijera.

Svojim specifičnim dizajnom ona je spremna da zagrli sve korisnike pružajući im dugotrajnu udobnost sedenja. Zauzima malo prostora, dostupna je u čak 11 različitih nijansi, i idealna za okruženja koja pozivaju na odmor i razonodu.

Izvor: dexinger.com

Povezane teme