Polica za knjige koja će vas motivisati da češće čitate

Volite knjige, ali jednostavno nemate vremena da ih pročitate?

Ili često zaboravite da je vreme da se posvetite čitanju svoje omiljene knjige koju ste nedavno kupili ali koja nikako da dođe na red od vaših silnih obaveza? Ne brinite, kreativan dizajner po imenu João Teixeira je našao rešenje i za ovu problematiku!

Upoznajte pametnu policu pod nazivom Slice, koja je napravljena s namerom da motiviše pojedince da češće čitaju. Činjenica je da se u neverovatno digitalnoj eri knjige više ne otvaraju lako, pa je upravo jedan ovakav dizajn idealan da nas vrati u neko drugačije doba koje povezuje okruženje, aktivnost i korisnika neprimetno kroz svoju formu i funkciju.

Ovo se posebno postiže prevođenjem okruženja na povezanije mesto između korisnika i objekta, i to kroz ovakvu jednu policu za knjige koja se može koristiti na otvorenim prostorima kao središnji deo.

Pored svog emotivnog karaktera, polica za knjige Slice takođe ima pristup dizajnu koji se zasniva na minimalističkim i elegantnim oblicima. Njen izuzetan formalni izgled takođe omogućava da proizvod postane modularan, omogućavajući dinamičke konfiguracije kao sredstvo da se istakne njeno prisustvo, a samim tim i upotreba.

Pristup knjizi se lako može obaviti sa obe strane (prednja ili zadnja), a polica je dizajnirana da ima tanak profil za bolje pristajanje u manjim prostorima. Ovoj svestranosti korisnici i dalje mogu dodati malo boje i kreirati još živopisnije rasporede.

Slice je svakako komad neverovatno originalnog nameštaja za svakog ljubitelja knjiga sa velikim snovima i malo raspoloživog prostora.

source: teixeiradesignstudio.com

Povezane teme