Pisaći sto za decu koji se prilagođava njihovom uzrastu

Prilagodljiv nameštaj, koji "raste" u skladu sa vašim potrebama sve je prisutniji na tržištu.

U tom pogledu srećemo stolice podesive po visini koje su dizajnirane za mališane koji brzo rastu. Ove stolice su namenjene mališanima školskog uzrasta i tinejdžerske dobi, i predstavljaju vrlo isplativu opciju, za jednog roditelja. Međutim šta je sa pisaćim stolom? Uglavnom su pisaći stolovi napravljni u fiksnom obliku, pri čemu nakon određene dobi postaju suviše mali za dete.

Predstavljamo vam danas zamisao korejanskog dizajnera po imenu Seunghee Seo, koja uključuje podesiv pisaći sto namenjen deci koja brzo rastu. Ovaj komad nameštaja nosi naziv Stay Warm, i predstavlja vrlo praktično rešenje koje - raste zajedno sa decom. Štaviše ovaj sto je dok su deca mala, vrlo koristan i za roditelje. Jednostruki komad nameštaja u obliku slova L, omogućava vašem mališanu da sedi na visini sa jedne strane sa potporom u predelu prepona dok vi sedite nasuprot njega. Dok vi obavljate svoj posao za računarom, istovremeno ispred sebe imate svoje dete koje može da crta ili jede u vrlo udobnoj – stolici.

Budući da deca veoma brzo rastu, i pre nego što postanete svesni toga ona će prerasti stolicu za hranjenje, i biti spremna da se presele na sedište na kom ste vi do juče sedeli. Zbog udobnosti deteta u adolescenciji, visina sedišta se može prilagoditi njegovim potrebama. Da bi njegova robusna konstrukcija preživela test vremena, Stay Warm sto je napravljen od Hinoki Cypress, vrste drveta poreklom iz centralnog Japana, koja je poznata po svojoj izdržljivosti i antibakterijskim svojstvima.

Ovaj radno-pisaći sto se može koristiti u najrazličitijim fazama života deteta. Prilagodljiva visina sedišta i njegova okretnost daju vam širok spektar mogućnosti za korišćenje. Posebna pogodnost ove vrste stola je lako pronalaženje svog mesta u malim domovima, pri čemu jedan sto predstavlja mesto za hranjenje, rad i kreativnost. Stay Warm je dostupan u četiri boje – bledo zelenoj, žutoj, ljubičastoj i ružičastoj.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme