Pin sofa – udoban nameštaj koji vraća u detinjstvo

Pin sofa je u pravom smislu te reči - proizvod koji vas tera da ponovo zamislite svet iz drugačije perspektive.

Ova nesvakidašnja sofa je delo mađarskog dizajnera Demetera Fogarasija i predstavlja šarenu interpretaciju jastuka za igle u prirodnoj veličini. Klasična manipulacija razmerom u dizajnu nameštaja ima za cilj ponovno vraćanje u detinjstvo i oblačenje uobičajenih proizvoda u jedno novo, dugačije i svakako živopisnije ruho.

Dizajner je u svom radu bio inspirisan jastučićem za igle u svom studiju, a njegova glavna ideja je bila da stvori savremen i razigran komad nameštaja koji odražava unutrašnje dete u svakom od nas. Kako sam kaže, dok je šetao kroz suncem obasjan studio, otkrio je novu lepotu u iglama koje vire iz jastuka. Ova slika je na njega ostavila toliko snažan utisak da je prosto morao da se baci na posao.

Tako je i nastala pin sofa, uvećani komad nameštaja za svakodnevni život, koji briljantno budi uspomene i ima sposobnost da stvori osećaj malenosti – to je, uostalom, i ideja na kojoj je sofa zasnovana.

Sofa zaista predstavlja apstraktno umetničko delo, dok joj tekstilne i drvene igle služe kao glavni strukturalni oslonci. Deo za sedenje se sastoji od šperploče sa dva sloja pene ispod tkanine, a noge se mogu pričvrstiti sa donje strane što sofu čini lakom za rastavljanje i transport.

Pored toga, kugle (čiode) na krajevima su takođe napravljene od pene i ručno tapacirane sa čak šest komada tkanine, a one takođe mogu poslužiti kao naslon za ruke i naslon za leđa.

Povezane teme