Picnic sto za jednostavno i pametno iskorišćenje prostora

Kolekcija Picnic nastala je iz jasnog koncepta: veliko zajedničko sedište, uredna kružna struktura, sistem sa dva nivoa, i puno, puno mekog jastuka.

Kako steći kolektivno poverenje u javnom prostoru? Ovo pitanje možda ne zvuči previše inspirativno, ali je svakako dobilo na važbnosti u doba pandemije. Picnic je onaj poseban element nameštaja koji omogućava da na njemu sede mnogi, a da pritom svi budu raspoređeni “jednostavno i pametno”. Bar tako kažu dizajneri koji su bili zaduženi za izradu ovog projekta.

Piknik je simboličan. Njegov oblik je poput kruga i omogućava da svi sede okrenuti jedno prema drugom, te da se jako dobro čuju. Poput logorske vatre, ovaj komad nameštaja istražuje “sastanke u krugu”, na neki čudan način radi se o formaciji poput štita koja stvara barijeru fokusa.

Velikodušnost Piknika se ogleda u tome što ovaj originalan komad nameštaja zapravo negira potrebu za puno stolica i stolova na otvorenom prostoru i omogućava urednost u celom prostoru. To je ideja koja rasterećuje i omogućava bolju i kvalitetniju saradnju. Glavna svrha je proslaviti kolektivni duh ali sa malo stresa i uz neprimetno stapanje sa okolinom.

Piknik tako meša visoko i nisko kako bi stvorio dinamičan ali čist izgled. Njegov položaj u prostoriji oslobađa, a suština deljenja postaje zadovoljavajuća.

izvor: vliving

Povezane teme