Pedantno isklesana od drveta kolekcija namestaja Time of Action

Savremen nameštaj ne prestaje da zadivljuje svojim oblicima, bojama, materijalima ali i činjenicom da ne deluje uopšte poput nameštaja.

Sve češće ćete se naći pred jednim komadom za koji nećete znati da li je stolica ili umetničko delo koje tek blago asocira na stolicu. Takođe zakrivljenost linija navešće vas da sa nesigurnošću opipavate od čega je nastao uopšte komad koji je pred vama, jer drvo više uopšte ne deluje kao drvo, a metal gotovo da ima plastičan prizvuk. Danas vam predstavljamo još jednu u nizu neobičnih kolekcija, koje ostavljaju snažan utisak.

Reč je o delu Chaeyoung Lee-ja, a kolekcija nosi vrlo upečatljiv naziv – Time od Action. Koristeći tehnike ebonizacije i rezbarenja drveta, dizajnerske četke i dleta, umetnik je ručno stvorio vrlo impresivnu i pedantnu kolekciju. Serija se sastoji od četiri dela koja objedinjuju tri stolice i jednu klupu. Dizajn svake od njih je specifičan i čini se kao da se kontrastni oblici poigravaju sa posmatračem. Pravi uglovi i ravne ivice nadoknađuju se zadovoljavajuće glatkim krivinama.

Kao što samo ime kolekcije sugeriše, namera umetnika je bila da svaki komad predstavi u određenom trenutku u vremenu, ponavljajući pokrete tela koji su ih stvarali. "Sloj vremena upotpunjuje direktno taktilno iskustvo van razmišljanja." - reči su umetnika. Njegova nada okrenuta je ka tome da ćemo pronaći način da ostanemo verniji svom životu obraćajući pažnju na svoje vreme i fokusirajući se više na – ovde i sada.

Ž.J.

Izvor: Designboom

Povezane teme