Paun stolice za jedinstven boho osećaj u vašem domu

Postoji li nešto što više ukazuje na boho stil od nameštaja od ratana?

Pri tom poseban dizaj stolice koja nosi naziv "paun" je ona koja još više naglašava ovaj stil. Paun stolice stekle su svoju popularnost tokom 60-tih godina prošlog veka. One se odlikuju širokim, okruglim naslonima koji se pružaju daleko iznad glava onih koji na njima sede. Naslon za glavu je takođe širi od naslona za ruke, i zaista kada malo bolje razmislite liče na pauna. Napravljene od upletenog ratana ili pruća, ove stolice su izuzetno lagane ali i neverovatno čvrste. Postavlja se pitanje kako joj pronaći mesto u savremenom domu i koji model odabrati?

PAUN STOLICE

Paun stolice nam dolaze u mnoštvo veličina, pri čemu na sebi imaju lepe uzorke, koji ih čine primetnim u prostoru. Osim u boho enterijerima, ove stolice su specifične i za domove uređene u modernom prikazu stila s polovine prošlog veka. Međutim čak i u vrlo modernim prostorima one mogu da pronađu svoje mesto. Uz dodatak lepih i mekih jastuka, kao i stilskih prekrivača možete je postaviti u uglu sobe i kreirati zgodno mesto za čitanje. Suvišno je reći da ćete se na njoj osećati kao da sedite na tronu. One deluju vrlo inspirativno i ako svirate neki instrument, mogu biti zgodno mesto za vaš performans. A budući da dolazi lepše vreme, mogu svoj položaj pronaći i na vašem tremu, terasi ili u dvorištu.

KREATIVNE PAUN STOLICE

Ako želite nešto zaista posebno u svom domu, preskočite klasične paun stolice i potražite neku odvažnu i vrlo kreativnu varijantu. Ona može biti neobičnog oblika – produženog, u vidu jajeta ili imati na sebi netipične šare. Osim toga možete pronaći paun stolicu u nekoj zanimljivoj pastelnoj nijansi ili pak smeloj boji koja vas inspriše. A ako u svom posedu imate staru paun stolicu, iskoristite sprej u boji i podarite joj nov izgled.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme