Paun stolica - saradnja Visionnaire & Marc Ange

Američki umetnik i italijanski brend kreirali su kolekciju proizvoda "Pavone! za izložbu Design Miami.

Ekstravagantan dizajn inspirisan je slikama egzotične lepote pauna. Na izložbi Design Miami koja će se održati od 3. do 8. decembra u Majamiju, kompanija Visionnaire predstavlja novu kolekciju nameštaja Pavone ("paun"), koju je dizajnirao umetnik iz Los Anđelesa i dizajner Mark Endž.

Dizajn stolica inspirisan je ekstravagantnom, egzotičnom lepotom pauna. Kolekcija će biti premijerno predstavljena u vodećoj prodavnici Visionnaire u Majamiju u sklopu instalacije Garden of Beauty koja će biti otvorena za javnost svih dana izložbe.

"Pavone (u prevodu sa italijanskog kao "paun") je moja alegorija luksuza", kaže Mark o svom radu. - Ova se veličanstvena ptica nikada ne brine za preživljavanje, ne skriva se, ne boji se i ne beži. Sve vreme i energiju troši na demonstriranje svoje lepote."

Dizajnirajući kapsula kolekciju za Visionnaire, Mark je crpeo inspiraciju iz svojih putovanja i dane koje je proveo u Indiji. Tamo je upoznao pauna, a bogatstvo lokalne flore i faune navelo ga je da proučava lepote i ponašanje egzotičnih ptica i životinja. Ovaj projekat je bio treći u 2019. godini, nastao u čast dvostruke godišnjice brenda Visionnaire.

Podsetimo se da je istorija Visionnaire, tačnije IPE Cavalli, započela pre 60 godina 1959. godine, kada su dva brata Vitorio i Pompeo otvorili kompaniju za proizvodnju auto-sedišta. Nakon prvih uspeha, Cavalli je krenuo u kreiranje nameštaja i brzo stekao priznanje. Visionnaire kao nezavisni brend pojavio se 2004. godine i ove godine slavi 15. godišnjicu.

Koncept brenda je takozvani total look, koncept koji je u dizajn nastao iz sveta mode. „Ova saradnja je sjajna prilika da proslavimo našu godišnjicu predstavljanjem radova koji odražavaju filozofiju i vrednosti Visionnarea. Kultura, priroda, dizajn, iskustvo, održivi razvoj, jedinstvenost, domišljatost, luksuz i posebna vizija su programski uslovi koji predstavljaju naše preduzetnički duh. Elegancija, pažljivo izvršenje i alegorijska slika Il Pavone-a  predstavlja ove principe i otkrivaju njihovo značenje kroz narativno i senzualno iskustvo."

Početkom decembra izložba Marka Garden of Beauty pretvoriće nedavno obnovljeni salon Visionnaire u Miamiju u bujnu baštu u kojoj se lepota istorije upotpunjava modernošću. Kolekcija Pavone sadrži veliku fotelju Il Pavone Throne i pet fotelja Pavone. Lepota i sjaj alegorijske stolice naglašava ekskluzivne tkanine i materijale izrađeni po meri Visionnaire.

M.L.

 elledecoration.ru

Povezane teme