Oživljavanje ikone: savremeni dizajn kolekcije nameštaja inspirisane Gaudijem

BD Barcelona je odlučila da vrati staru slavu čuvenoj stolici Gaulino...

Slavna stolica pod nazivom Gaulino dizajnirana je pre 36 godina od strane Oscara Tuskuetsa, kao deo potpuno nove kolekcije. Stolica je prvobitno inspirisana radom Antonija Gaudija i Karla Molina.

Ovaj dizajn iz 1987. godine brzo je postao prepoznatljiv i osvojio je brojne nagrade upravo zbog svog savremenog stila. Sada se vraća u potpunoj kolekciji koja uključuje lagane stolice, stolice bez ruku, stolice s rukama, trpezarijske stolove i stočiće za kafu.

 

Prema rečima dizajnera, ova kolekcija predstavlja prefinjenost materijala, detalja i vijugavih linija. Svi komadi imaju vidljivo zrno drva, a završni tretmani uključuju lakiranje u pepelu i farbanje u crno. Koža je ručno šivena, a staklo dimljeno. Veličine i funkcionalnosti prilagođene su savremenom načinu života, tako da se cela kolekcija može savršeno uklopiti u gotovo svaki enterijer.

Osim toga, originalna stolica Gaulino smanjena je kako bi se prilagodila manjim prostorima, a nova verzija stolice omogućuje lako pomeranje po kući. Ova kolekcija se opisuje kao savršeni spoj različitih oblika. Klasični Gaulino bio je (i ostao) elegantan komad s pričom, a sada postoji kao celina u obliku ove zanimljive kolekcije.

Povezane teme

14.02.2024 Nameštaj

10 saveta za postavljanje nameštaja u dnevnom boravku

U srcu svakog doma, dnevni boravak je prostor gde se udobnost sastaje sa stilom, gde se porodica okuplja i gde se stvaraju nezaboravni trenuci.

11.02.2024 Nameštaj

Za sve koji cene dobro organizovan radni prostor: modularni prenosivi sto Looha

Modularni prenosivi sto Looha je transformativni komad koji neprimetno integriše praktičnost i estetiku u moderan radni prostor.

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.