Ova 3D štampana stolica je fleksibilna, održiva i pogodna za reciklažu

Više slika

Više slika

Ove 3D štampane stolice su savršeno fleksibilni, održivi komadi nameštaja u vašem domu.

3D štampa donosi mnogo inovacija u različitim industrijama, uključujući dizajn i proizvodnju nameštaja. Iako još uvek ima mnogo stvari koje treba poboljšati pre nego što zaista krenemo u masovnu ili komercijalnu proizvodnju, vidimo mnogo novih stvari ne samo u pogledu dizajna već i održivosti, fleksibilnosti, pa čak i novih funkcija.

Ovo je uzbudljivo vreme za eksperimentisanje sa ovom tehnologijom, a dizajneri se posebno zabavljaju sa svojim kreacijama i samom proizvodnjom. Nova proizvodna tehnika kompanije Oeschler donosi prilično zanimljive stvari ovim 3D štampanim sedištima koje je dizajnirala Kancelarija za dizajn Johanesa Štajnbauera.

Fleksibilna 3D štampana stolica koja se može recikliratiphoto: Johannes Steinbauer

Zbog aditivne proizvodnje, zapravo možete ukloniti stvari kao što su tkanine, opruge i pena i još uvek dobiti pravu stolicu koja bi trebalo da bude funkcionalna i da se i dalje oseća udobno. Da bi mogao da dobije stabilan komad nameštaja, dizajner koristi krute otiske umesto uobičajenih elemenata sa stolica.

Dizajn je dovoljno jednostavan sa četiri noge, okruglim sedištem i jednom šipkom pozadi. Ali ako želite da dodate druge komponente poput više pregrada ili čak tekstila, one se takođe mogu dodati putem 3D štampanja. Različiti delovi se lako sklapaju i rastavljaju i kada dođe do kraja životnog veka, različite delove možete odložiti odvojeno i reciklirati ih u skladu sa tim. Činjenica da je i održiva i da se lako sastavlja dodaje privlačnost proizvodu.

Iako ne izgleda kao najudobnija stolica na svetu, barem iz perspektive fotografije, postoji mnogo stvari koje se kasnije mogu poboljšati i eksperimentisati u pogledu dizajna i funkcionalnosti. 3D štampa za nameštaj je zanimljiva inovacija za industriju i uzbudljivo je videti šta će dizajneri i proizvođači smisliti u narednih nekoliko godina.

3D štampana stolica je funkcionalan i udoban komad nameštajaphoto: Johannes Steinbauer

Povezane teme

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.

09.01.2024 Nameštaj

Konzolni sto u koji se može smestiti i vaša mačka

Izrađen sa preciznošću i razumevanjem mačjeg ponašanja ali i ljudskog načina života, Choo Choo konzolni sto ne samo da podiže životno iskustvo za mačke, već i poboljšava estetsku p...