Osvežite prostor tapaciranjem nameštaja

Savremeno doba sa sobom donosi obilje problema i dok su pojedine stavke veoma skupe za promenu, većina nas često poželi da osveži izgled svog životnog prostora...

Osvežavanje prostora predstavlja idealan način da svoj ambijent učinite daleko inspirativnijim, gostoljubivijim i lepšim, posebno kada je reč o malim površinama stanova ili garsonjerama. Postoji obilje ideja koje bez preteranog opterećivanja vašeg budžeta mogu stvoriti enterijer iz snova.

U ove male zahvate spadaju krečenje zidova, promena rasvete, dodavanje umetničkih dela ili kupovina određenih elemenata nameštaja, koji može biti nabavljen na različite načine. Kupovina novog nameštaja ili renoviranje starih komada, ne mora biti previše skup posao, ali će u svakom slučaju ulepšati izgled bilo koje prostorije, bez potrebe da promenite, bukvalno, sve njene elemente.

Napravite dobar izbor i opredelite se za novu sofu, nekoliko udobnih stolica ili šik kauč, kako biste njima dodali prefinjeni izgled željenom ambijentu, dok se njeni zidovi mogu uključiti u igru sa nešto sveže poludisperzije. Međutim, kako biste sebi dokazali da ovaj potez zaista ima smisla, krenite malim koracima i spremite se sa dosta ideja za tapaciranje i reparaciju vašeg nameštaja, koje vas čekaju u nastavku i od kojih će vam se, makar jedna, sigurno dopasti.

Cvetni dezen materijala za tapaciranje

Cvetni motivi na postavama nameštaja predstavljaju vanvremenski stil i predivno se slažu sa svim površinama. Ovakav dizajn nikada ne izlazi iz mode, bilo da je štampan ili po vašem izboru. Materijali za tapaciranje sa cvetnim detaljima veoma lako mogu biti uključeni u svaki stil enterijera, ženstven, rustičan, shabby chic, moderan, muževan ili bilo koji drugi.

Ulepšajte spavaću sobu prolećnim i letnjim presvlakama i posteljinama za krevet sa floralnim obrascima. Presvucite svoje trpezarijske stolice sa nekim odvažnim cvetnim tekstilima i stvorite vedar prostor za ručavanje. Sumoran enterijer može biti daleko interesantniji sa tamno ljubičastom i somotno crnom sofom ili ugaonom garniturom sa cvetno štampanim tekstilima.

Prugasti tapacirung

Pruge su retro, vanvremenske i šik, dok istovremeno mogu biti korišćene bilo gde, od eksterijera do dekora i naravno, prugasti materijali za tapaciranje nameštaja predstavljaju idealna rešenja za mnoge stilove i prostore.

Pre svega, ovo je veoma popularna ideja za sve prostorije dekorisane obalskim ili priobalskim stilom, dok morski plave i bele štrafte dolaze kao tradicionalna kombinacija za takve ambijente. Crne i bele pruge veoma su elegantne i dopadljive, a izgledaju veoma lepo u art deco, modernim i različitim ležerno dizajniranim enterijerima.

Geometrijski obrasci materijala

Geo štampane tkanine predstavljaju verovatno najaktuelniji trend dekora trenutno i gotovo ih uvek možete koristiti za tapaciranje nameštaja. Postoje brojni materijali namenjeni art deco, modernom stilu sa sredine prošlog veka i retro enterijerima, ali uvek možete uneti različite geometrijske detalje u moderne, rustične, shabby chic i ostale stilove, a sve što je potrebno jeste, da pronađete odgovarajući obrazac koji se uklapa u vaš dizajn.

N.Đ.

Povezane teme

29.06.2024 Nameštaj

Mreža za ležanje kao deo enterijera

Postavljanjem mreže za ležanje unutar doma stvara se udoban kutak koji poziva na odmor i relaksaciju, a istovremeno i unosi element zabave i avanture u svakodnevni život.

26.06.2024 Nameštaj

Savršene fotelje koje će naglasiti stil u vašem dnevnom boravku

Fotelje mogu biti fokusni element prostora, ili se koristiti kao funkcionalni dodatak za opuštanje i čitanje. One takođe pružaju fleksibilnost u rasporedu nameštaja, omogućavajući...

23.06.2024 Nameštaj

Elegantne tapacirane stolice

Švedsko - francuski dizajnerski dvojac Farg & Blanche predstavlja dva elegantna dizajna, tapacirane stolice za švedski brend nameštaja Garsnas.

20.06.2024 Nameštaj

Savremeni nameštaj od plastike

Od mnogih materijala koji se u današnje vreme koriste za izradu nameštaja, jedan od možda najneobičnijih je plastika, odnosno pleksiglas.

17.06.2024 Nameštaj

Kreveti na sprat

Nameštaj u dečijim sobama mora biti praktičan i siguran, ali treba ostaviti i dovoljno praznog prostora za dečije aktivnosti i igru. Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno r...

14.06.2024 Nameštaj

Stolica sa dve funkcije

Usit, ili stolica-merdevine je elegantan komad nameštaja sa dve funkcije: izuzetno udobna stolica, i neverovatno bezbedne merdevine.

11.06.2024 Nameštaj

Police – dragoceni komadi nameštaja u uskim i malim prostorijama

Među svim elementima nameštaja, police se izdvajaju kao dragoceni komadi koji mogu transformisati prostor na nekoliko načina. Njihova multifunkcionalnost omogućava maksimalno iskor...

08.06.2024 Nameštaj

Najbolja rešenja za nameštaj koji štedi prostor

Prihvatanjem principa efikasnosti, fleksibilnosti i kreativnosti, danas možemo transformisati čak i najmanje prostore u elegantne i funkcionalne oaze koje poboljšavaju naš kvalitet...

05.06.2024 Nameštaj

Zašto komplikovano, kad može minimalistički jednostavno

Minimalistički stil ne samo da unosi osvetljenost i svežinu u vaš dom, već takođe doprinosi opuštajućoj i pozitivnoj atmosferi koja vam omogućava da se opustite i “napunite baterij...

02.06.2024 Nameštaj

Uključite okrugle stolove u svoj kućni dekor

Ukoliko mislite da su okrugli stolovi u enterijeru potpuno izašli iz mode i da takvi predmeti nisu u trendu, znajte da definitivno niste u pravu. Predstavljamo nekoliko pravih nači...

30.05.2024 Nameštaj

Nameštaj od recikliranih automobila

Ovaj modularni asortiman, nazvan „Living Vroom“, namenjen je urbanim prostorima i uključuje sofu, ležaljku, puf i odgovarajuće lampe, pružajući posetiocima grada mogućnost da se po...