Osvežite prostor tapaciranjem nameštaja

Savremeno doba sa sobom donosi obilje problema i dok su pojedine stavke veoma skupe za promenu, većina nas često poželi da osveži izgled svog životnog prostora...

Osvežavanje prostora predstavlja idealan način da svoj ambijent učinite daleko inspirativnijim, gostoljubivijim i lepšim, posebno kada je reč o malim površinama stanova ili garsonjerama. Postoji obilje ideja koje bez preteranog opterećivanja vašeg budžeta mogu stvoriti enterijer iz snova.

U ove male zahvate spadaju krečenje zidova, promena rasvete, dodavanje umetničkih dela ili kupovina određenih elemenata nameštaja, koji može biti nabavljen na različite načine. Kupovina novog nameštaja ili renoviranje starih komada, ne mora biti previše skup posao, ali će u svakom slučaju ulepšati izgled bilo koje prostorije, bez potrebe da promenite, bukvalno, sve njene elemente.

Napravite dobar izbor i opredelite se za novu sofu, nekoliko udobnih stolica ili šik kauč, kako biste njima dodali prefinjeni izgled željenom ambijentu, dok se njeni zidovi mogu uključiti u igru sa nešto sveže poludisperzije. Međutim, kako biste sebi dokazali da ovaj potez zaista ima smisla, krenite malim koracima i spremite se sa dosta ideja za tapaciranje i reparaciju vašeg nameštaja, koje vas čekaju u nastavku i od kojih će vam se, makar jedna, sigurno dopasti.

Cvetni dezen materijala za tapaciranje

Cvetni motivi na postavama nameštaja predstavljaju vanvremenski stil i predivno se slažu sa svim površinama. Ovakav dizajn nikada ne izlazi iz mode, bilo da je štampan ili po vašem izboru. Materijali za tapaciranje sa cvetnim detaljima veoma lako mogu biti uključeni u svaki stil enterijera, ženstven, rustičan, shabby chic, moderan, muževan ili bilo koji drugi.

Ulepšajte spavaću sobu prolećnim i letnjim presvlakama i posteljinama za krevet sa floralnim obrascima. Presvucite svoje trpezarijske stolice sa nekim odvažnim cvetnim tekstilima i stvorite vedar prostor za ručavanje. Sumoran enterijer može biti daleko interesantniji sa tamno ljubičastom i somotno crnom sofom ili ugaonom garniturom sa cvetno štampanim tekstilima.

Prugasti tapacirung

Pruge su retro, vanvremenske i šik, dok istovremeno mogu biti korišćene bilo gde, od eksterijera do dekora i naravno, prugasti materijali za tapaciranje nameštaja predstavljaju idealna rešenja za mnoge stilove i prostore.

Pre svega, ovo je veoma popularna ideja za sve prostorije dekorisane obalskim ili priobalskim stilom, dok morski plave i bele štrafte dolaze kao tradicionalna kombinacija za takve ambijente. Crne i bele pruge veoma su elegantne i dopadljive, a izgledaju veoma lepo u art deco, modernim i različitim ležerno dizajniranim enterijerima.

Geometrijski obrasci materijala

Geo štampane tkanine predstavljaju verovatno najaktuelniji trend dekora trenutno i gotovo ih uvek možete koristiti za tapaciranje nameštaja. Postoje brojni materijali namenjeni art deco, modernom stilu sa sredine prošlog veka i retro enterijerima, ali uvek možete uneti različite geometrijske detalje u moderne, rustične, shabby chic i ostale stilove, a sve što je potrebno jeste, da pronađete odgovarajući obrazac koji se uklapa u vaš dizajn.

N.Đ.

Povezane teme