Obična drvena stolica sa neobičnom lopticom skočicom

Nazvana Bounce (a kako drugačije?) ova drvena stolica u svoj naslon sedišta je integrisala običnu lopticu skočicu i tako postala neobičan komad nameštaja...

I da, ukoliko ste odmah pomislili kako bi vas Bounce stolica odnosno njeno sedište nateralo da odskočite – bili ste u pravu, jer upravo TO je poenta ovog simpatičnog komada nameštaja iza kog stoji dizajner Antoin Jeraj. Bilo da sedite za kompjuterskim stolom ili za stolom u nekom umetničkom studiju, stolica sa laganim odskakanjem namenjena je za povećanje udobnosti ali i produktivnosti tokom radnog dana.

U pitanju je, dakle, opuštajuća radna stolica napravljena od komada drveta sa elastičnim profilom, u koju je onda integrisana loptica skočica, i to između zakrivljenog naslona sedišta i nogu stolice. Podeljena na četiri glavne komponente, stolica zadržava jednostavnu ali veštu konstrukciju koja korisnicima omogućava da odskaču dok sede.

photo: yankodesign

Tri naslona za noge povezuju četiri noge stolice koje dalje podupiru zakrivljeni naslon sedišta i ugrađenu loptu. Njen jednostavan dizajn poboljšava pristupačnost stolice i funkcioniše kao već dobro poznat prizor za one koji ipak žele da zadrže klasičan “look” u svom radnom prostoru.

Bounce zaista ima onaj prirodan, drveni izgled koji pojačava njenu svestranost i čini je stolicom koja se lako može uklopiti u gotovo svaku kancelariju.

Izvor: yankodesign

Povezane teme