Nova kolekcija nameštaja brenda Ercol kao vid proslave 100-godišnjice postojanja

Britanski brend Ercol je nedavno proslavio čak 100 godina od svog osnivanja.

Jedna od najpoznatijih firmi koja se bavi izradom nameštaja, predstavila je na ovogodišnjem Londonskom festivalu dizajna svoju najnoviju kolekciju nameštaja u čast godišnjici i celom veku postojanja. Kolekcija se vidno poklanja godinama uspešnog rada brenda i slavi neke od njegovih potpisa u stilu polovine prošlog veka.

Kolekcija obuhvata 5 proizvoda koji su ručno napravljeni od ekoloških materijala u fabrici u Velikoj Britaniji. Svaki komad je napravljen od visokokvalitetnog drveta kao što su jasen, hrast, bukva i orah, koji pri tom ispunjavaju EU propise o drvetu, pri čemu su odabrani zbog svoje trajnosti i pomoći pri smanjenju otpada.

Kao prvo kolekcija prikazuje ažuriranu verziju Windsor ormara koji je prvi put predstavljen davne 1962. godine. Ovaj ormar je izabran kao izložbeni artikal jer predstavlja suštinski Ercol proizvod. Odlikuje se potpisom čistih linija i stabilnih nogu, proizveden od čvrstog drveta. Takođe tu je i kredenac Verso High koji pored ormara ima grafičku estetiku postignutu asimetričnim rasporedom vrata i fioka.

Tu je i trpezarijski sto koji nosi naziv Corso, na čijim pratećim klupama može da sedi od 6-8 osoba. Prema rečima dizajnera sto je napravljen zahvaljujući kombinaciji inovativne CNC tehnologije i tradicionalne tehnike ručne dorade. Na samom kraju pažnju privlači stolica koja nosi naziv Marino. Ona je karakteristična po detaljima koji su nastali savijanjem usled delovanja pare i predstavlja stručnost brenda kada je tradicionalna zanatska izrada u pitanju.

Ž.J.

Izvor: Dezeen

Povezane teme