Nova kolekcija baštenskog nameštaja kompanije Flexform

Prateći trenutni trend održivosti, Flexform je predstavio nameštaj za eksterijer sastavljen od modularnih komponenti.

Nameštaj iz nove kolekcije uglavnom se sastoji od modularnih i sklopivih delova, koji se mogu koristiti po isteku „radnog veka“ predmeta. Drvo, čelik, aluminijum, tkanine i drugi materijali korišćeni u proizvodnji odabrani su uzimajući u obzir činjenicu da se većina komponenti nameštaja može ponovno koristiti. Takođe, skoro svi delovi predmeta se mogu reciklirati.

Kauč Hamptons, koji je dizajnirao Antonio Citterio napravljen je od toplog i fleksibilnog materijala koji je izdržljiv i održiv. Kauč stoji na aluminijskim nogarama koje štite drveni okvir od direktnog kontakta sa podom i vodom. Model takođe uključuje ležaljke koje se mogu koristiti odvojeno.

Sofa Freeport u potpunosti je izrađena od aluminijuma, laganog, izdržljivog materijala otpornog na koroziju. Jednostavnost metalnog okvira u suprotnosti je sa volumetrijskim jastucima sedišta i naslona.

Asortiman stolica i fotelja Echoes Outdoor sada uključuje i fotelje koje se mogu upotpuniti naslonima za noge, trpezarijskim stolicama i laganim krevetom. Dizajn, koji je dizajnirao Christophe Pillet, zasnovan je na kontrastnim materijalima. Čvrstoća čeličnog okvira omekšava tanko tkanje sedišta i naslona od mat polipropilenskog kabla.

Trpezarijski sto Any Day Outdoor elegantnog je dizajna i čistih linija. Metalni okvir može biti premazan epoksidnom bojom u prahu u jednoj i širokoj paleti boja. Radna ploča, takođe izrađena od drvenih letvica, dostupna je u nekoliko verzija: sa prirodnom završnom obradom, u belom laku ili obojena u sivo. Takođe, model može biti izrađen i od prirodnog kamena.

Povezane teme