Nordijski dizajn nameštaja: prilika za kreiranje sofisticiranog i udobnog okruženja

Nordijska elegancija zasijala je na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Stokholmu...

Predstavljamo vam najnovije kolekcije inspirisane paletama boja nordijskog stila. Lapalma nameštaj oživljava čak četiri hibridna okruženja u ovoj postavci, preplićući nežne tonove svetloplave, ružičaste i nezasićene žute sa svetlim drvetom i kožom boje javora.

U ovim salonima, prostorijama za sastanke, co-vorking i restorane ističe se fleksibilnost kolekcije nameštaja, uključujući sedišta, fotelje, stolove, stolice i pregradne sisteme koji pružaju funkcionalna rešenja i oslikavaju harmoniju i stalni dijalog između prostora i korisnika.

Elegantna ostrvska kompozicija dočekuje posetioce na sajmu, sa sofom dizajniranom od strane Frančeska Rote, spojenom na zakrivljeni screen panel, takođe tapaciran tkaninom i opremljen utičnicama za efikasniji rad. Modularni sto, kreacija Romana Markata, doprinosi zajedničkom radnom prostoru svojom zakrivljenom konfiguracijom.

 

Višestruko nagrađivani Add sistem, delo Frančeska Rote, ističe se u zakrivljenoj verziji sa visinom sedišta od 38 cm, koja se savršeno stapa sa stolovima i stolicama brenda, unoseći udobnost u prostor kafića.

Najnovija rešenja predstavljena na sajmu u Stokholmu obuhvataju i Trail sto, kreiran od strane Đuzepea Bavusa, koji se elegantno uklapa u fluidne prostore, bilo u kancelariji ili kod kuće. Tu je i Kami - kreacija Maria Ferarinija, koja spaja fantaziju sa funkcionalnošću, pružajući izuzetnu glatkoću, čvrstoću i udobnost.

Na kraju, ne zaboravimo da pomenemo i stolicu Lusto, sa nordijskim duhom Karija Monija, koja inspiraciju crpi iz vitalnosti i lepote drveća, dodajući osećaj zadovoljstva svakoj društvenoj prilici sa svojim elegantnim dizajnom.

Ove kolekcije izražavaju suptilnu lepotu nordijskog dizajna, pružajući svežu perspektivu koja oplemenjuje svaki prostor sa sofisticiranom elegancijom i udobnošću.

Povezane teme

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.

06.03.2024 Nameštaj

Promene u rasporedu i dizajnu nameštaja mogu unaprediti vaše mentalno blagostanje

Preuređenje našeg nameštaja može imati značajan uticaj na naše mentalno zdravlje i opšte blagostanje na mnogo više načina nego što možemo i zamisliti.

29.02.2024 Nameštaj

10 razloga zbog kojih je stakleni stočić prava stvar za vaš dnevni boravak

Stakleni stolovi dodaju stil i istovremeno imaju praktičnu namenu u vašem dnevnom boravku, ali i u bilo kojoj drugoj prostoriji u domu.

26.02.2024 Nameštaj

Umetnost postavljanja nameštaja u spavaćoj sobi

Raspored nameštaja u spavaćoj sobi može biti ključan faktor u stvaranju udobnog i funkcionalnog prostora za odmor.