Nicolette - stolica lakih i delikatnih linija

Nicolette se razvila iz ideje i sna o kreiranju aluminijumske stolice lakih i delikatnih linija, ali ipak dovoljno robusne građe kako bi mogla dobro da služi svakodnevnoj upotrebi...

Stolica koja je u mogućnosti da izdrži efekte vremena, dizajnirana za spoljnu upotrebu, ali opet pogodna za različite namene, originalna i dobro izrađena stolica pre svega. Kao i svako delo visoke mode, Nicolette predstavlja određenu sofisticiranost, održavajući jednostavan karakter koji u sebi poseduje eleganciju.

Proizvođač nameštaja Ethimo i njegov glavni dizajner Patrik Norget su kreirali stolicu koja kombinuje različite materijale sa raznovrsnim tehnikama za rad sa aluminijumom. Strukturalni delovi aluminijuma su ubačeni u kalupe putem ubrizgavanja, zatim spajani korišćenjem komponenata u ekstrudiranom materijalu.

Karakteristika koja Nicolette stolicu razdvaja od tapaciranog naslona, predstavlja pravu evoluciju tekstila koji su namenjeni eksterijerima. Radeći po posebnom industrijskom obrascu, oni su postigli kruto prošivena vlakna, koja ostaju čvrsta i netaknuta prilikom uticaja vode, što predstavlja fundamentalan kvalitet onda kada je proizvod namenjen spoljnoj upotrebi.

Leđni naslon ove stolice uključuje i elemente od tikovine, koji čine ovaj komad nameštaja još prirodnijim i toplijim. Ova karakteristika elegantne jednostavnosti, kombinuje lagane materijale i praktičnost sa posebnom pažnjom datoj detaljima i pažljivo biranim delovima, čineći stolicu idealnom kako za spoljnu upotrebu, tako i za držanje u dnevnom boravku.

Najsofisticiraniji nameštaj i zahtevi relaksacije su zadovoljeni u njenoj potpuno otvorenoj formi. Nicolette predstavlja savremeni pristup nekonvencionalnoj eleganciji, višenamenski dizajn koji seže od želje za eksperimentisanjem sa svežim kombinacijama materijala.

N.Đ.

Povezane teme