Neverovatni komadi nameštaja i predmeti nastali od drveta

Mnogi ljudi misle da je umetnost obrade drveta u fazi gašenja.

Razlog tome je serijska proizvodnja koja je odveć uzela maha i činjenica da se retko upotrebljava prirodno drvo za pravljenje nameštaja. Iverica i medijapan su zamenili mesto sa hrastom, orahom i drvetom trešnje od kog je vekovima unazad pravljen nameštaj koji danas nazivamo - rustični, antički. Takođe sve užurbaniji tempo života čini se da ne ostavlja dovoljno vremena ljudima da se bave tako lepom umetnošću kao što je stvaranje nameštaja od drveta.

Međutim, da ima još uvek onih koji znaju da prepoznaju prave vrednosti pokazaće vam fotografije predmeta koje smo sakupili na jednom mestu u našoj galeriji. Možda živimo u kućama koje nastaju brže nego što možemo i da zamislimo, koristimo brojne preparate za jednokratnu upotrebu i ne razmišljamo mnogo o tome koliko je tehnologija izmenila naše živote, ali još uvek mnogi od nas znaju da cene drvo kao materijal koji ima dugotrajnu i istinsku vrednost. S njim je moguće napraviti čuda!

Štaviše od drveta je moguće napraviti sve. Jedina granica je vaša mašta. Koliko god vam se činilo kao krut i previše pasivan materijal, primeri koji vas očekuju pokazaće vam njegovu fluidnost. Ono je i više nego savitljivo i može verno da predstavi neverovatne krivine i zaobljene detalje, čak do te mere da je oku teško da poveruje da je dati predmet zaista napravljen od drveta.

Zađite sa nama u svet kreativnih, inovativnih, složenih i zaista zadivljujućih komada nameštaja i predmeta za dekor doma nastalih od drveta, pri čemu je jedina "mašina" korišćena za njihovu izradu – ljudska ruka.

Ž.J.

Izvor: Bored Panda

Povezane teme