Neobična polica za knjige koju možete sastaviti bez šrafova, eksera ili lepka

Ova neobična polica je sve što vam je potrebno za prikaz omiljenih ukrasa ili knjiga.

Jedan od onih dosadnih problema sa kojim se susreću svi oni koji žive u velikom gradu jeste (hronični) nedostatak prostora. Ako ste u poslednjih par godina imali tu čast da započnete samostalni život u nekom manjem stanu ili kući, onda verujemo da ste i dalje u potrazi za nekim kreativnim idejama koje će vam pomoći da svoje omiljene stvari držite na oku, ali i na dohvat ruke.

Ograničen prostor je nešto sa čime se većina nas suočava svaki dan. Pametna rešenja za skladištenje mogu biti spasonosna u tako kompaktnim situacijama. A jedno tako dobro dizajnirano rešenje za skladištenje je Cheft Bookshelf od Mariam Pousti, dizajnerke koja je sastavila geometrijsku policu za knjige, i to od međusobno povezanih listova drveta.

Neobična geometrijska polica za knjige može služiti i kao postolje za ukrasephoto: studio pousti

Da pojasnimo, Cheft polica za knjige se može sastaviti bez upotrebe eksera, šrafova ili lepka. Osim što funkcioniše kao praktična polica za knjige, može se koristiti i kao pregrada za sobu (posebno dobro funkcioniše u dnevnim sobama ili kućnoj kancelariji) ili kao ljupka polica za druge predmete i ukrase u vašem domu.

Dva seta od šest panela seku se kroz žlebove specifične za uglove koji se seku pomoću četvoroosne CNC mašine. Ime Cheft, što znači 'pričvrstiti', potiče od načina na koji paneli klize jedan u drugi i zaključavaju se na mestu kako bi formirali samostojeći objekat. Preciznije rečeno, dvanaest međusobno povezanih listova drveta korišćeno je za izgradnju Chefta.

Ovu geometrijsku policu za knjigemožete sastaviti bez šrafova, lepka ili ekseraphoto: studio pousti

Policu za knjige takođe prate sto i barska stolica koji zajedno čine Cheft kolekciju nameštaja. Sva tri komada nameštaja inspirisana su geometrijskim uzorcima tradicionalne persijske arhitekture. Topla drvena estetika police za knjige omogućava joj da se harmonično spoji sa enterijerom svakog modernog savremenog doma.

Geometrijski intrigantna polica za knjige dostupna je u MDF-u u boji i ima opciju od punog drveta kao što su orah i trešnja. Dizajn je osvojio nagradu za dizajn modernog nameštaja i osvetljenja 2022, takođe je prikazan na Nedelji dizajna u Milanu, Parizu i Njujorku, a predstavljen je i u Evropskom centru u Atini kao deo njegove stalne kolekcije.

Povezane teme

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.