"Nenametljivi" komadi vrhunskog nameštaja od tvrdog drveta

Više slika

Više slika

Kolekcija nameštaja koju danas predstavljamo sačinjena je od jednostavnih i funkcionalnih komada po meri koji oživljavaju kroz lepotu drveta...

Nameštaj od punog drveta ima mnoge prednosti koje ga čine popularnim izborom pri uređenju doma. Za početak i ptice na grani znaju da je ovakav nameštaj poznat po svojoj izdržljivosti i trajnosti. Drvo je prirodni materijal koji može izdržati dugotrajnu upotrebu i svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu. Ovaj tip nameštaja je često vrlo čvrst i stabilan, što znači da će moći izdržati godine korišćenja bez gubljenja svog strukturnog integriteta.

Dalje, ovakvi komadi, bilo da su minimalistički ili pak puni detalja, imaju prirodnu lepotu i toplinu koja može dodati karakter i eleganciju svakom prostoru. Svaka vrsta drveta ima svoj jedinstveni uzorak i boju, tako da će svaki komad nameštaja biti poseban. Drvo takođe može pružiti toplu i prirodnu atmosferu u prostoru, stvarajući ugodan ambijent.

Kada se koristi drvo iz održivih izvora i proizvodnja nameštaja se obavlja na ekološki prihvatljiv način, nameštaj od punog drveta može biti održiv izbor. Drvo je obnovljivi resurs, a korišćenje drvenog nameštaja pomaže u smanjenju potrebe za drugim materijalima koji mogu biti manje ekološki prihvatljivi.

Nameštaj od punog drveta je obično prilagodljiv i može se prilagoditi različitim stilovima i dekorativnim šemama. Takođe ima tendenciju da stari sa stilom, dobijajući lepu patinu tokom vremena. Ovo daje nameštaju od punog drveta jedinstven karakter i čini ga nasleđem koje se može prenositi s generacije na generaciju. Uz to, jednostavan je i za održavanje - redovno čišćenje i povremeno premazivanje ili poliranje može održati njegovu lepotu i zaštititi ga od svakodnevnih oštećenja.

Proizvedena u ograničenoj seriji od pet do deset jedinica, The Offcuts kolekcija proizvođača Kastella omogućava brendu da ponudi konkurentne cene, zadržavajući fokus na tradicionalnim tehnikama obrade drveta i standardima visokog kvaliteta. Kolekcija uključuje tri jedinstvena komada: La Souche, Le Tabouret a lattes i Le Marchepied a lattes. Svi ovi komadi nameštaja zrače nenametljivom elegancijom koja naprosto oduševljava svojom jednostavnošću.

La Souche, koji podseća na deblo drveta, je moderan i funkcionalan izgled originalnog oblika drveta. Napravljen korišćenjem dve različite tehnike - lepljenja u stilu daske za sečenje i fasetirane verzije - cilindrični oblik ima zaobljenu osnovu koja dodaje osećaj lakoće. Zamišljen kao stolica, ovaj svestrani komad može se koristiti i kao pomoćni stočić.

Le Marchepied a lattes je praktična stepenica dizajnirana sa slojevima od letvica koji funkcionišu kao praktične merdevine ili zgodno sedište. Izrađen od rezova od punog drveta, ovaj čvrsti komad nameštaja je dostupan u dve verzije: tamnijoj (američki crni orah) i svetlijoj (beli hrast).

Le Tabouret a lattes je multifunkcionalni komad koji se lako prilagođava celom domu. Izgrađena od rezova od punog drveta, ova praktična rešetkasta površina je pogodna kao sto ili funkcionalna stolica. Dostupan je u tamnijoj i svetlijoj nijansi, odnosno u boji američkog crnog oraha i belog hrasta.

Kastella je uspela da iskoristi krajeve od tvrdog drveta, koji su inače odbačeni ili manje korišćeni, i pretvori ih u prelepe, funkcionalne komade nameštaja. Kao što i sami možete videti, radi se o kvalitetnim ali ipak "nenametljivim" proizvodima koji su savršeni za moderne enterijere.

Povezane teme

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...

27.04.2024 Nameštaj

Prednosti kompaktnog nameštaja za male domove

Kompaktni nameštaj nudi niz prednosti za male domove, od maksimiziranja prostora do poboljšanja fleksibilnosti i estetike.

22.04.2024 Nameštaj

10 kompaktnih sofa za male stanove

Bez obzira na to da li je opuštanje vaš omiljeni hobi, ovi komadi nameštaja pružaju isti nivo udobnosti kao i njihovi veći pandani.

19.04.2024 Nameštaj

Ova neobična stolica je simbol nade na deponijama punim plastike

Minimalistički dizajn i raznovrsne boje čine ovu stolicu savršenim dodatkom za svaki enterijer, dok njena ekološka priča inspiriše ljude širom sveta da razmisle o svojoj potrošnji...

16.04.2024 Nameštaj

Revolucionarni modularni nameštaj za prilagodljive prostore

Inspirisan idejom građevinskih blokova, ovaj sistem nameštaja predstavlja kreaciju koja zaslužuje posebnu pažnju.

11.04.2024 Nameštaj

Klik-klak nameštaj: savršen spoj praktičnosti i elegancije u vašem domu

Klik-Klak je neosporno najjednostavniji i najefikasniji mehanizam za pretvaranje kreveta u sofu i obrnuto.

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...