Neka crveni nameštaj rasplamsa strasti u vašoj dnevnoj sobi na kraju ove godine

Crvena je boja strasti, hrabrosti...Crvena je boja odlučnih.

Ako ste mišljenja da je crveni trosed ili dvosed previše decentan komad nameštaja za jedan dnevni boravak, grešite! Pre svega, koža se ponovo vraća na velika vrata kada je dekor enterijera u pitanju a jedan dominantan komad nameštaja u crvenoj boji, doneće strast u vaš prostor.

Kada birate crveni nameštaj za enterijer, morate biti veoma pažljivi i oprezni kada je ostatak sobe, odnosno prostorije u pitanju. Neka ključni element u prostoru bude crveni kožni trosed. Sve drugo, pratiće taj jedan jedini komad nameštaja. Od boje zidova, boje poda, dekorativnih jastučića pa do svega ostalog.

Da biste odabrali boju zidova koja se slaže uz crveni trosed ili dvosed to zavisi od nekoliko momenta, pre svega, kojeg stila je sofa, od kakve kože je izrađena, kao i nijanse crvene boje. I u krajnjem slučaju, morate voditi računa o stilu i boji ostatka nameštaja u prostoriji. Naš predlog je da probate dve tri nijanse na zidovima u nekom uglu sobe i onda shvatite koja bi se nijansa najbolje uklopila.

Savremeni stil je elegantan, moderan i minimalistički. Crvena kožni kauč sa pravim linijama, sa niskim naslonom i srebrnim nogarama upotpunjuje ovaj stil. Izberite sivu, belu pa čak i crnu boju za zidove i time dobijate  neutralnu pozadinu koja može da istakne crvenu sofu.

Lako je dizajnirati sobu sa nameštajem koji je u neutralnim tonovima, ali majstorstvo je srediti sobu kada je ključni komad nameštaja u nekoj jakoj boji, kao što je na primer crvena. Ali istovremeno je to izazov za sve ljude koji vole da eksperimentišu, da se igraju sa materijalima, teksturama i bojama.

Uz skarletno crvenu se dobro slažu ili neutralne boje poput bež, zlatne, sive ili se odlučite za Stendal kombinaciju-crveno i crno. Dobro se kombinuje i sa teget detaljima. Možete takođe odabrati crni pod da bi ste dali kontrast vašem crvenom trosedu i da bi ste istakli dramatičnost koju nameštaj u ovoj boji nosi.

Povezane teme

14.02.2024 Nameštaj

10 saveta za postavljanje nameštaja u dnevnom boravku

U srcu svakog doma, dnevni boravak je prostor gde se udobnost sastaje sa stilom, gde se porodica okuplja i gde se stvaraju nezaboravni trenuci.

11.02.2024 Nameštaj

Za sve koji cene dobro organizovan radni prostor: modularni prenosivi sto Looha

Modularni prenosivi sto Looha je transformativni komad koji neprimetno integriše praktičnost i estetiku u moderan radni prostor.

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.