Nameštaj za otvorene prostore koji možete sami napraviti

U većini slučajeva vlasnici savremenih domova ulažu veliku količinu i vremena i novca za biranje nameštaja za otvorene prostore.

Ako trenutno ne raspolažete sa dovoljnom količinom sredstava za novu garnituru za sedenje u dvorištu ili terasi, ili jednostavno među predmetima u slobodnoj prodaju ne pronalazite ništa što vam se baš dopada, malo stolarske veštine je zapravo sve što vam je potrebno. Ideje za DIY projekte izrade namešaja koje ćemo danas da vam predstavimo mogu vam poslužiti kao inspiracija za stvaranje vrlo funkcionalnog i stilskog nameštaja za terasu, trem ili dvorište.

Iako svoj otvoren prostor možete da ispunite nameštajem od plastike, ako tražite održiviju varijantu predlažemo vam da o dasaka napravite drvenu klupu. Jednostavna geometrija poslužiće vam da od ravnih stranica dobijete vrlo privlačno i prijatno mesto za sedenje na otvorenom. Klupu možete ostaviti u njenoj izvornoj boji ili je prefarbati po želji. Takođe ako raspolažete sa dovoljno materijala možete kreirati i varijantu sa opcijom za odlaganje jastuka u donjem delu, nalik na škrinju.

Posebno popularan nameštaj sa "živim ivicama" potpuno će transformisati vaš prostor na otvorenom. Od debljih komada drveta možete kreirati ne samo klupu već i prigodan sto za vaš trem ili terasu. A ako težite ka industrijskom stilu, možete jednostavan poslužavnik pretvoriti u vrlo funkcionalan sto, dodatkom u vidu metalnih nogara.

Ukoliko želite da organizujete druženja na otvorenom, uz filmske projekcije i kokice, trebaće vam udobne ležaljke. Njih možete vrlo jednostavno da napravite od šire palete materijala, poput metalnih ploča, koje ćete spojiti putem šarki a na koje će biti naslonjeni meki i udobni jastuci. A ako ste više raspoloženi za neku romantičnu varijantu za sedenje, možete napraviti predivan krevet sa baldahinom od drveta i njegovu unutrašnjost ispuniti udobnim jastucima.

Zavrite u našu galeriju i otkrijte mnoštvo interesantnih predloga za DIY dizajn nameštaja za otvorene prostore.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Foto: Pinterest

Povezane teme