Nameštaj od ratana savršen za letnji užitak

Leto sa sobom donosi pozitivne vibracije.

Možda ste svoj dom već oplemenili neki lepim letnjim bojama na zidovima, uneli u njega zelenilo i obavili ga veselim tkaninama, a da li ste razmišljali o unošenju letnjeg nameštaja? Ako jeste imamo vrlo simpatičan predlog za vas – nameštaj od ratana.

Ratan se smatra klasični materijalom za izradu nameštaja i dekora u letnjim mesecima. Specifičan, kako za tropske krajeve, tako i za bašte i dvorišta koja su uređena u tom stilu, ratan je bezvremenski i zapravo savršen za letnji dodir. Predstavljamo vam najpopularnije komada nameštaja od ratana koji mogu oplemeniti vaš dom.

Par stolica i mali sto od ratana sasvim su dovoljni za ležeran kutak na terasi ili u uglu sobe, gde ćete uživati dok pijete vašu prvu jutarnju kafu. Takođe, ako želite elegantniju varijantu, možete potražiti visoke barske stolice sa metalnim nogarama i sedištem od ratana, koje će se savršeno uklopiti u vaš enterijer. Jedna od najzanimljivih ideja ovog leta je svakako viseća ljuljaška-stolica koju možete okačiti gde god poželite i u njoj provoditi kasno popodne uz čašu omiljenog vina.

Ako raspolažete sa nešto većim prostorom, bilo unutar kuće ili na tremu, klupa od ratana je dobra ideja za dodavanje letnje vibracije prostoru. Ako vam je uz nju potreban veći stepen udobnosti uvek joj možete dodati neke meke jastuke. Takođe, simpatičan dodatak ovim klupama su stolovi za kafu od ratana, koji zaokružuju sliku.

Za one odvažne, avanturističkog duha, tu su svakako i kreveti od ratana, koji daju poseban karakter spavaćoj sobi.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme