Nameštaj od paleta za vaš dom

Drvo je najtraženiji i najcenjeniji materijal za izradu nameštaja.

Samim tim ne čudi činjenica što su drvene palete postale toliko popularne kada je dizajn savremenog nameštaja u pitanju. One predstavljaju vrlo praktičan materijal koji možete koristiti za stvaranje vrlo zanimljivih komada nameštaja u svom domu. Sakupili smo za vas u tom pogledu neke od najpraktičnijih i najlakših za pravljenje.

KREVETI OD PALETA

Sve veći broj savremenih spavaćih soba otkriva lepotu bračnih kreveta od paleta. Ove krevete je izuzetno lako napraviti, a sve što vam je potrebno jeste da posložite četiri ili više paleta i da preko njih stavite dušek. Šta više dobijate u okviru ovih kreveta i dosta prostora za odlaganje u donjem delu. Od paleta ovim krevetima možete da kreirate i uzglavlja, a ona će se vrlo lako uklopiti u vaše boho, rustične, industrijske, pa čak i vrlo moderne spavaće sobe. Ako želite da svom krevetu od paleta u spavaćoj sobi dodate notu romantike ispod njega možete staviti sitne lampice kao osvetljenje.

STOLOVI OD PALETA

Trpezarijski sto od paleta je vrlo interesantna ideja ako u svoj dom želite da unesete shabby chic ili rustičan osećaj. Palete su vrlo praktične za izradu stolova jer vam daju već skoro gotovo proizvod na dlanu. Iz dodatak pojedinih letvica možete napraviti širok dijapazon stolova – od onih u dnevnom boravku, preko radnih pa sve do dečijih. Po želji ih možete prafarbati, dodati im točkove ili metalne nogare. U zavisnosti od visine koja vam je potrebna, sto od palete može da bude vrlo nizak ili u vidu barskog. Od paleta takođe možete da napravite i vrlo privlačne stolove za trem i baštu.

POLICE OD PALETA

Postora za odlaganje u savremenom domu nikad dosta (i nikad previše). U tom pogledu police od paleta su vrlo korisno rešenje, a da biste ih napravili neće vam trebati mnogo truda. One mogu postati polica za vašu kuhinju, ulazni prostor, pa čak i kupatilo i terasu. Od polica za vino, preko držača saksija, pa sve do mesta za kačenje kišobrana.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme