Nameštaj koji se transformiše u prostoru kako bi zadovoljio potrebe vašeg deteta

Sigurno ste bili u prilici kada ste sa tugom u srcu iznosili nameštaj iz svog doma koje je vaše dete preraslo i na njegovo mesto unosili novi.

Postoje predmeti koji u sebi nose sentimentalnu vrednost, a za koje nakon određeng vremena više nema mesta u vašem domu. Novim komadina nameštaja iako nose u sebi nove mogućnosti trebaće vremena da se "dokažu" pred vama. Fantastično bi bilo kada bismo mogli određeni nameštaj da transformišemo i ponovo koristimo kako nam dogovara.

Pupupula brend sa sedištem u Pekingu, koji se bavi dizajnom proizvoda za decu i odrasle ponudio je tržištu nešto osvežavajuće. U pitanju je nameštaj koji se može transformisati u prostoru sa ciljem zadovoljenja vaših trenutnih potreba. Naime, cilj brenda je bio da proizvedu jednostavan i inovativan dizajn koji će premostiti – vreme odrastanja dece, i nameštaju koji se nalazi u njihovoj sobi naći ponovnu namenu i kada ispuni prvobitnu funkciju.

Pupupula je predstavila seriju pod nazivom Tree Cloths Rack koja u osnovi predstavlja držače za garderobu od drveta koji se mogu pretvoriti u police za odeću ili uspravne nosače kaputa. Iako je proces konstrukcije poprilično komplikovan i uključuje precizno brušenje detalja, montaža početnog oblika stabla je vrlo jednostavna. Uz vrlo malo alata ova "stabla za odeću" možete montirati u dečijoj sobi i po potrebi ih prilagoditi dečijem uzrastu.

Kada zaključite da je stalak za odeću došao do kraja svog životng cikusa, možete ga pretvoriti u držač garderobe u predsoblju ili vrstu kačaljki za torbe, šalove, kape i druge aksesoare. Uz mogućnost uspravne, horizonstalne ali i podne i zidne varijante prisustva u prostoru ovaj stalak za odeću je zapravo sve što vam je nedostajalo da svoj dom organizujete po svojoj meri. Drveni klinovi i odgovarajuće rupice za njih olakšaće vam postupak montaže, kao i kasnije demontaže i formiranja novog oblika.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme