Nameštaj koji odstupa od svake predstave o tradicionalnosti

Ne čini li vam se da smo zapali u eru klasičnog nameštaja i da tapkamo u mestu kada je njegov dizaj u pitanju?

Istina pojedinačni "prestupi" u pogledu dizajna nameštaja dođu kao lepo osveženje, ali se sve uglavnom svodi na tradicionlnu izradu prepoznatljivih komada. Kada pogledate sto, stolicu, sofu, krevet ili komodu novog doma, ona retko kad ostavi pod utiskom čak i ako je presvučena nekim zanimljivim materijalom, oplemenjena nekom smelom bojom ili su joj dodati neki interesantini detalji. To je pre svega zbog toga što smo upali u kolotečinu jednoličnih oblika nameštaja, onih koje nam je vrlo lako da klasifikujemo. Ali šta biste uradili da vam neko kaže da gledate u komad nameštaja a da on ničim ne odaje utisak da je zapravo to?

Predstavljamo vam Les Angles strukturalno sedište koje donosi dinamičnu površinu svakom prostoru. Komad nameštaja koji ne liči na "sebe" i koji se tako ne "ponaša". Postavljen u prostoru on ostavlja snažan utisak i pokreće raspravu. Šta više on odaje utisak da je pod ispod njega živ i da se probija kroz monotoniju ravnog prikaza kako bi se pretvorio u teren nalik na površinu na kojoj možete da sedite. Pojedince podseća na morske talase, dok ga drugi upoređuju sa stenovitim predelima u prirodi.

Iako ne deluje tako ovaj komad nameštaja za sedenje je zapravo vrlo udoban, budući da je napravljen od 100 % vunene tkanine. Les Angles se sastoji od različitih elemenata koji preuzimaju različite funkcije – poput naslona za ruke, za leđa i mekih i udobnih jastuka. Ovaj jedinstven komad se može na različite načine rasporediti u prostoru, dajući vam mogućnost da budete vrlo kreativni. Samim tim prostor u kom se nalazi ovaj komad nameštaja izgleda življe i dinamičnije.

Na stranu lepota tradicionalnog nameštaja, kada pred sobom imate mogućnost menjanja percepcije.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme