Nameštaj koji brine o održivosti pogodan je i za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu

Više slika

Više slika

U zatvorenom, na otvorenom, bilo gde! Bebo Objects održiva kolekcija je napravljena da se koristi u bilo kom prostoru...

Pronalazeći prazninu na tržištu, Bebo Objects se postavlja kao održivi brend sa kolekcijom nameštaja i dodataka koji će se koristiti i u unutrašnjim i otvorenim prostorima. U pitanju je brend sa drugačijim pristupom i ujedno dokaz da nameštaj i pitanja održivosti mogu ići ruku pod ruku. Jedan od inovativnih aspekata Bebo Objects-a jeste da brend nije definisan svojim stilom, već funkcijom njegovog dizajna: svi proizvodi za nameštaj i dodaci se mogu bez problema koristiti i u zatvorenom i na otvorenom.

Otuda, ostavljajući komadima nameštaja više oblasti upotrebe na raspolaganju, Bebo pristupa održivosti na jedan originalan i drugačiji način. Da budemo precizniji, brend je trenutno u procesu testiranja svih svojih proizvoda u Švedskom istraživačkom institutu i traži da svi proizvodi ispune Zeleni dogovor Evropske Unije.

Filozofiju dizajna karakteriše strast za nordijskom jednostavnošću, začinjena razigranim detaljima i bojama. Trenutne kolekcije su napravljene od strane talentovanih nordijskih dizajnera, ali direktor kompanije kaže kako njihova ambicija ipak nije da budu tipičan skandinavski brend.

Jedna od najstimulativnijih stvari u vezi sa ovim projektom je to što kompanija nema nasleđe koje bi trebalo da uzme u obzir kada su u pitanju materijali i stil koji funkcioniše "sam od sebe". To je razlog što u njihovoj novoj kolekciji možete videti nerđajući čelik, aluminijum, liveno gvožđe, termo-pepeo i slične materijale. Samim tim, teško je definisati stil brenda, ali jedna stvar koju žele jeste da njihovi komadi nameštaja "komuniciraju" i privlače kupce na međunarodnoj sceni dizajna.

Pristup održivosti brenda je više u tome kako i šta se proizvodi umesto gde. Trenutno istražuju nekoliko vrsta održivih materijala, koje ipak nije tako lako sagledati kroz sve informacije koje su ekološki najprihvatljivije. Uloga koju održivost igra za njih je da moraju da budu transparentni u svemu što rade. 

Povezane teme

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.

09.01.2024 Nameštaj

Konzolni sto u koji se može smestiti i vaša mačka

Izrađen sa preciznošću i razumevanjem mačjeg ponašanja ali i ljudskog načina života, Choo Choo konzolni sto ne samo da podiže životno iskustvo za mačke, već i poboljšava estetsku p...