Najbolji kauči i sofe koje pomažu u definisanju vašeg dnevnog boravka

Više slika

Više slika

Tražite elegantan kauč ili sofu za svoj dnevni boravak? Evo najboljih ideja za bolje definisanje prostora.

Takozvane sekcijske sofe i kauči su popularni komadi nameštaja koji već decenijama pomažu u boljem definisanju dnevnog boravka. Reč je o nameštaju koji je prilično fleksibilan i dolazi u različitim oblicima, veličinama i bojama - a sve u cilju povećanja udobnosti u vašem omiljenom delu doma koji je predviđen za druženje sa prijateljima ali i odmor nakon stresnog dana.

Postoji mnogo varijacija koje se mogu savršeno uklopiti u dizajn vaše dnevne sobe. To uključuje čuveni L-oblik, U-oblik, pa čak i brojne varijante kružnih preseka. Neke sofe takođe imaju dodatni element koji se može udvostručiti kao tabure za noge, sto za kafu ili jednostavno dodatni prostor za sedenje. 

Kada krećete u odabir savršenog nameštaja za svoj dnevni boravak, razmislite o kombinovanju tekstura. Hoće li to biti neki grubi ili glatki materijal - sve zavisi od izgleda koji želite da postignete. Primera radi, koža ima tendenciju da izgleda fantastično, posebno u kombinaciji sa grubim platnom i pletenim jastucima. Kombinacija glatkih i čupavih tekstura je dobra za čula – posebno dodir i vid.

Bela ugaona garnitura pomaže u savršenom definisanju dnevnog boravkaphoto: decorilla

Kada birate savršeni kauč za svoju sobu, važno je da uključite i određene akcente. Pored jednog mekog ili dva ćebeta, mali dekorativni jastuci savršeni su za postavljanje tona. Štaviše, lako je ugraditi šare sa jastucima u postojeći dizajn sobe - to će dodati ličnost i udobnost vašem prostoru. Dodajte nekoliko monohromatskih akcenata u skandi stilu za minimalistički izgled ili živahne nijanse sa smelim šarama za eklektičan ili boemski šmek.

Dnevna soba sa zanimljivim oblikom kauča takođe može poslužiti kao održiva opcija za noćenje za goste. To jest, ako je vaša sofa dovoljno duga i široka, ona može da pruži udobnu alternativu klasičnom krevetu. Postavite postolje blizu i osigurajte da vaš gost ima dosta plišanih jastuka i posteljine kako bi se osećao opušteno tokom svog boravka.

Ne morate da smanjujete nameštaj u malom prostoru, ali morate da odredite prioritet i prilagodite svoj raspored tako da odgovara vašoj sobi. Na primer, ako želite presek velike veličine u maloj dnevnoj sobi, izaberite onaj sa vitkim profilom i odignutim nogama. Ovo upareno sa stočićem za kafu je često najpraktičnije i najprijatnije rešenje.

Elegantna sofa pomaže bolje definisanje dnevnog boravkaphoto: decorilla

Presek u obliku slova L u maloj dnevnoj sobi je najbolji u uglu okrenutom prema otvorenom prostoru. Međutim, umesto da ga potpuno ugurate u kutak, ostavite malo prostora za disanje pored njegovih strana i udaljite ga od zida. To će učiniti da se soba oseća malo prostranijom. Ako imate kombinovani dnevni boravak i trpezariju, ova konfiguracija će obezbediti slobodan protok iz jedne zone u drugu. 

Pozicioniranje vašeg preseka u sredini sobe može stvoriti prelepu žarišnu tačku, već donosi i osećaj prostranosti. Dakle, odlučite se za minimalno podešavanje i izbegavajte da svoj omiljeni komad nameštaja ogradite drugim većim komadima. Umesto toga, zadržite otvoren koncept i prirodan tok.

Sofa može biti korisna na više načina. U stvari, svoju malu dnevnu sobu možete da podelite pomoću sekcijskih opcija za sedenje, posebno kada su one još i modularne. Na primer, ako je vaša kuća otvorenog plana, koristite sofu da podelite prostor između dnevnog boravka i kuhinje. Sa leđima okrenutih ka kuhinji, stvarate jasnu razliku. 

Povezane teme

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.