Nagababa - kritika kanona lepote

Svakog dana se budimo sa novim vestima i događajima iz modne industrije koji čine da vidimo da je raznolikost sve prisutnija.

Modeli svih veličina, boje kože ili različitih vrsta invaliditeta su na modnim pistama ili u glavnim ulogama u reklamnim kampanjama. Svet je vikao "dovoljno" i lansirao je poruku inkluzije, različitosti i ličnog prihvatanja, ali, paradoksalno, estetske operacije postaju sve uobičajenije i pristupačnije.

Pretpostavljeni kanon lepote za žene duboko je ušao u našu kulturu i još uvek postoji dugačak put do 100% raznolikosti.

Cilj kome se takođe pridružio Wamhouse Studio koristeći dizajn da kritikuje standarde koji se nameću ženama. Da bi to učinio, lansirao je svoju najnoviju kreaciju: Nagababa.

Dizajn je predstavljao telo žene vezanog za kuglu i ove godine je postavljen prikaz visok više od 8 metara na Plaza del Duomo tokom Fuorisalone 2019 u Milanu.

Daleko od suđenja da se neko želi boriti za savršenstvo, Mariusz Varsinski želi skrenuti pažnju na povezanost ženskog tela i objekta, ponekad se tretira kao puki ukras. Dizajn jasnog ženskog tela dostupan je u dve boje. Šavovi su kontrastni i prate ih vezene strelice koje podsećaju na crteže koje je plastični hirurg uradio na telu pacijenta, ukazujući na "nepoželjne predele koje treba popraviti".

 wamhouse.com

Povezane teme