Minimalistička komoda besprekornih detalja

U svetu modernog dizajna, komadi nameštaja koji su dizajnirani u minimalističkom maniru, definitivno emituju snažniju privlačnost od onih drugih...

Iako je, verovali ili ne, era maksimalizma, odnosno stila koji je toliko pun detalja da se oni ne mogu izbrojati na prstima obe ruke, bila jako popularna, poslednjih godina, minimalizam je na sceni i zauzima tron favorita, sa kog po svemu sudeći nema plan da se pomeri. Minimalizam je stil dizajna koji je jednostavno nepogrešiv, a odgovara svim drugim vrstama enterijera, kao komplementarni komad slagalice koji im je nedostajao, a da toga nisu bili ni svesni.

Kada govorimo o minimalističkim komadima nameštaja, daleko je veća verovatnoća da će vas oduševiti njihova uglađenost i stil, za razliku od recimo stilskog nameštaja koji je prepun kitnjastih detalja od kojih vas boli glava. Stilski nameštaj je imao svoje vreme i bio je jako popularan u to doba, ali sudeći po trendovima koji nam se serviraju, sa pojavom minimalizma, u našim životima za njega više nema mesta.

Danas vam predstavljamo Nocturne Credenza, minimalističku komodu koja je nastala kao delo bruklinskog studija Vonnegut Kraft, koji je osnovan na principu da dobar dizajn može poboljšati iskustvo kolektivnog čovečanstva, odnosno da kreiranje nameštaja i predmeta mora biti fokusirano na materijalnost i skulpture.

Nocturne Credenza definitivno odgovara njihovim mantrama dizajna, jer je u pitanju komad koji je fokusiran na čiste materijale. Komoda je napravljena od jasena, a ima površinu akcentovanu Calcatta mermerom. Lakirani detalji akcentovani su dodatno brušenim i voskiranim aluminijumom.

Komoda ima dve nogare koje se šire malo dalje od njenih fioka, pružajući joj optimalnu stabilnost. Kružne ručke su tu kako bi njena upotreba bila olakšana. Svaki komad koji sačinjava ovu komodu nastao je kao delo Vonnegut Kraft studija u njihovoj bruklinskoj radionici.

N.Đ.

Izvor Design Milk

Povezane teme