Minijaturni krevet sa savršenim prostorom za skladištenje

Nije ni čudo što ovaj maleni krevet već nazivaju najlukavijim komadom nameštaja u 2021. godini...

I zaista, u pitanju je najgenijalniji izum koji smo imali prilike da vidimo u ovoj godini. Nazvan Cobbo, ovaj mini-krevet nudi prilično interesantno i pametno rešenje za odlaganje stvari, nalik onom koje imate iznad glave dok putujete avionom.

Kabina aviona je možda najidealniji primer optimizacije prostora. Svaki kutak i ugao kabine aviona je upotrebljiv: sedišta su spakovana u orijentaciji koja štedi prostor, stolovi se preklapaju kako bi zauzimali manje prostora, a delovi iznad glave se koriste za skladištenje prtljaga, koji bi inače morao da se čuva na podu.

Dizajner Michael Hilgers je odlučio da ovaj utilitarni pristup prenese iz aviona u obične domove, dajući mu minimalističku nadogradnju koja izgleda mnogo više vizuelno estetski nego funkcionalno. Zahvaljujući njegovoj originalnoj ideji, stvoren je krevet sa krajnje jednostavnim dizajnom, inspirisan nordijskim minimalizmom.

Ovaj multifunkcionalni komad nameštaja napravljen je od masivnog hrasta i sadrži bele ormariće za odlaganje koji se nalaze iznad udobnog spavaćeg dela.

Blago konusni dizajn kreveta ima duplu svrhu: daje komadu nameštaja kako vizuelnu tako i fizičku lakoću, jer je ormarić iznad kreveta znatno tanji od samog kreveta. Ovo je dizajneru omogućilo da koristi tanke drvene stubove umesto metalnih, pošto ormarić iznad kreveta nije previše težak.

Tanak ormarić, odnosno polica sa četvoro vrata (po dva sa obe strane) u sebi krije savršeno pogodan kutak za odlaganje predmeta kao što su knjige, jorgani, pokrivači i jastuci. To je pametan način da obezbedite skladište bez zatrpavanja poda, što ga čini savršenim za manje sobe, studentske domove kao i za sve one ljude koji jednostavno vole minimalizam na svakom koraku.

Izvor: yankodesign

Povezane teme