Mešovit tapacirani nameštaj za živopisan utisak

Trend kombinovanja i slaganja nameštaja u savremenom domu, viđen je gotovo svuda.

Sa žljeom da postane klasika kojoj se sve više okreću ljudi modernog doba, sa sobom nosi poseban šarm. Mešanje boja, printova i materijala, smela je ideja za dekor životnog prostora. Takođe ona je dobar način da prostoru podarite notu svežine i odvažnosti. Međutim, kako biste izbegli bezukusan izgled i kič, trebalo bi da znate da postoje smernice za mešovit nameštaj.

Jedna od najsimpatičnijih ideja sa kojom ćemo vas danas upoznati veže se za tapacirani nameštaj mešanog dezena. Ovakav nameštaj ostavlja snažan utisak, daje prostoru neverovatnu dozu živosti i naglašava vaš dobar ukus. 

Ovaj trend izvorno potiče sa sredine prošlog veka, a budući da je nedavno zakucao na naša vrata, sve je intenzivniji njegov uticaj. Tapacirani mešoviti nameštaj je vrlo inspirativan i daje vam mogućnost da jednostavan prostor pretvorite u luksuzno mesto, vredno svake pažnje.

MEŠOVITE TAPACIRANE STOLICE

Mešovite presvlake na stolicama predstavljaju najbolji način za stilizovanje prostora bez mnogo investicije i truda. Ako želite šik i odvažnu izjavu u svom okruženju, ove stolice su upravo ono što vam treba. Sa bojama i uzorkom po vašem izboru, doprineće tome da vaša trpezarija izgleda elegantno i prefinjeno.

Pruža vam se mogućnost da odaberete neku smerniju ili smeliju varijantu. Ako stolicu učinite dodatkom boja potpuno drugačijom od svega u prostoriji, jasno vam je u kom pravcu to ide. Ovakav vid dekora je posebno popularan u poslednje vreme jer vam daje odrešene ruke. Jedna boja tkanine može biti predviđena za sedište, dok druga može obavijati naslon. 

DRUGI DELOVI NAMEŠTAJA SA MEŠOVITOM PRESVLAKOM

Ideja je potpuno ista, s tim da, kada se radi o krupnim elementima, poželjno je da budete umereniji što se boja tiče. Birajte naslone za leđa u jednobojnim varijantama, kako ne bi previše ušarenili prostor u kom svakodnevno boravite.

Što je komad nameštaja da kažemo komplikovaniji, odnosno što više površina ima, to imate više mogućnosti da mešate dezene, boje i tkanine. Svakako vodite računa o tome da prešareno nije baš poželjno, naročito u manjim prostorijama. Takođe, nastojte da ne posvađate boje, jer one treba da budu deo jedne lepe i skladne priče, koliko god da su kontrastne.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme