Louis Vuitton Blossom stolica

Japanski dizajner Tokujin Jošioka sarađivao je sa Louis Vuitton, jednom od najpoznatijih i najluksuznijih kuća, kako bi kreirao Blossom stolicu, moderan komad nameštaja sa savremenim dizajnom.

Elegantan i luksuzan komad nameštaja reinterpretira legendarni monogram brenda u obliku latica deteline, preoblikovanjem siluete tako da formira delikatnu strukturu koja se preklapa.

Francuska modna kuća Louis Vuitton otpočela je sa proizvodnjom svoje kolekcije nameštaja „objets nomades“, sa idejom da održe svoju dugu tradiciju putujućih objekata.

Da bi napravili set od 25 komada sa ekskluzivnim dizajnom, oni su sarađivali sa renomiranim dizajnerima iz celog sveta, okupljajući zanatlije i kompanije maštovitim kreativcima, kombinujući znanje i inventivnost.

“Nikada nije u pitanju samo oblik i funkcija. Uvek se trudim da otkrijem nešto izvan forme. Želeo sam da stvorim nešto ikonično, što snažno simbolizuje filozofiju Louis Vuitton brenda, i stvorio sam predmet koji je univerzalan i bezvremen”, rekao je dizajner.

Napravljena od plemenitih materijala kao što su metal, mesing, koža ili drvo, svrha ovog kreativnog dela sa jedinstvenim dizajnom je generisanje univerzalnog i bezvremenskog predmeta u skladu sa filozofijom luksuznog brenda.

Ova stolica takođe odaje počast luksuznoj estetici i visokom nivou zanatstva Louis Vuitton kuće.

Struktura je napravljena od četiri latice koje se prepliću u obliku sedišta, prenoseći dugu istoriju i tehnike izrade brenda. Sedište stolice Blossom je artikulacija ikoničnog monograma sa četiri. Sklopiva struktura osigurava apsolutnu funkcionalnost, a organski oblik čini nezamenjiv dodatni aksesoar.

N.V.T.

Izvor Design Limited Editions

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Nameštaj

Povezane teme