Ležaljka čiji dizajn umiruje um & vraća u detinjstvo

Dizajner Cuong Nguyen je rešio da nas vrati u devedesete, pa je legendarnu stolicu od ratana modernizovao na krajnje suptilan način...

Malo nostalgije nikad nije na odmet, zar ne? Ukoliko je vaš odgovor na ovo pitanje pozitivan, onda je vreme da upoznate modernu ležaljku sa starinskom dušom, koja će vas ne samo vratiti u detinjstvo, već i podsetiti kako je izgledala udobnost vaše dnevne sobe. Opisana kao “mali ušuškani krevetac, sa oblinama poput krila vilinog konjica” ova ležaljka sadrži gusto tkanu mrežu od ratana savršeno uklopljenu sa tkaninom kojom su presvučeni jastuci.

A sve to u prigušenoj narandžastoj nijansi, i u kombinaciji sa otomanom koji se može uvući ispod jastuka ležaljke, iskoristiti kao oslonac za noge ili postati dodatno sedište. I ležaljka i otoman naslonjeni su na podlogu u vidu jastuka kako bi obezbedili dodatnu udobnost, pa ne čudi što je ovaj par naziv dobio po vijetnamskoj reči za uspavanku (“Ru”).

Na kraju pomenimo i to da je dizajner ležaljku osmislio kao komad nameštaja koji će nas ne samo automatski vratiti u devedesete, već i podsetiti da se kvalitetni proizvodi mogu dobiti i kombinacijom jednostavnih materijala – poput ratana i čvrsto tkanog lanenog platna. Kako sam kaže, za njega su linije i materijali glavni junaci kada je reč o dizajnu proizvoda, pa se tako nada da će svi oni koji se odluče za kupovinu ove ležaljke vratiti slatka sećanja iz detinjstva i umiriti svoj um.

Izvor: yankodesign

Povezane teme