Kreveti za decu kao neizostavni deo dečije sobe

Svako dete ima zamišljenu sobu iz snova u kojoj želi šarene zidove, kutak za igru, nameštaj prilagođen njihovom uzrastu i još mnogo toga.

Pre nego što započnete sa uređenjem sobe vašeg mališana, morate znati da veliku ulogu u tome ima upravo Vaše dete. Za funkcionalnost ste svakako Vi zaduženi, ali su želje Vašeg mališana nešto što ne smete zaboraviti. Radite na kreativnosti sa Vašim detetom, uživajte u tim trenucima, jer su to najdragoceniji momenti u Vašem i detetovom životu.

Planiranje uređivanja dečije sobe

Razgovarajte sa Vašim detetom o njegovim omiljenim junacima, interesovanjima, željama i potrebama. Pre svega zato što će dete najviše vremena provoditi u toj sobi i baš ta soba treba da podstiče maštu i kreativnost kod Vašeg deteta. Potrebno je skupiti više ideja i rešenja kako biste napravili dečiju sobu iz mališanovih snova. Jednostavno rečeno, to će biti mališanov prostor u kojem će se igrati, razvijati, osećati sigurno i bezbedno.

Zidovi koji šire radost

Boja zidova je jako važna, birajte vesele i svetle boje, vratite se u detinjstvo, igrajte se bojama! Tople boje osvetljavaju prostor, daju prostoru siguran i ugodan osećaj. Imate mogućnost da okrečite samo jedan zid ili plafon. Možete čak i oslikavati na zidovima crtane junake, pejzaže iz crtaća, oslikavati samo po ćoškovima. Jednostavno možete raditi šta god budete želeli. Vodite računa pri izboru zavesa ili roletni, jer dečija soba mora imati puno dnevne svetlosti, ali svakako mora postojati mogućnost da se soba može lako zamračiti.

Podovi koji će pružiti zanimljiviju igru

Zbog inovativnosti u 21. veku imate širok spektar mogućnosti za koju ćete se varijantu odlučiti, ukoliko su Vam zidovi šareni, birajte neke jednobojne tepihe, tepisone. Danas postoje interaktivni tepisi koji su osmišljeni kao podloga za igru, poželjni su u dečijoj sobi jer zadržavaju toplotu i pružaju bezbednost pri igri.

Nameštaj koji vodi u zemlju snova

Pored svih detalja o kojima treba voditi računa, jedan od važnijih je svakako nameštaj. Prvenstveno treba imati na umu da su vaši mališani poprilično aktivni, pa je njihova bezbednost na prvom mestu, dakle nameštaj mora biti bezbedan, bez oštrih ivica na koje se dete lako može povrediti. Tu spadaju ormani sa zanimljivim ručkama, nalepnicama junaka i omiljenih likova, radni stolovi, foteljice, noćni stočići i naravno kreveti kao neizbežan deo dečije sobe. Mališani vrlo često zamišljalju svoje krevete kao iz crtanih filmova ili bajki. Treba voditi računa da pored dizajna, dečiji krevet bude udoban.

Kreveti za decu

Pronaći krevet za dete više nije komplikovano kao ranije. Pojavilo se dosta ponuda na tržištu, ali su cene poprilično visoke za naše standarde. Kreveti za decu koji su se izdvojili po kvalitetu, sigurnosti, dizajnu i prihvatljivim cenama su kreveti za dečake vozače, pustolovce, moreplovce i devojčice princeze, ljubitelje ponija i mnogih drugih dezena.

Za hrabre dečake koji vole automobile i žele da svako veče uskoče u svoje autiće i putuju kroz snove, upoznavajući nove drugare i destinacije - ovi kreveti su idealni za njih, a roditelji mogu biti spokojni i sigurni u bezbednost deteta jer spoljne stranice omogućavaju detetu da ne ispadne iz kreveta. Napravljeni su od visoko kvalitetnog medijapana i poseduju latoflex letvice koje su poznate po jačini i stabilnosti.

Odvažne princeze imaju mogućnost da zajedno sa svojim junakinjama iz crtaća uplove u snove prepune mašte. Ovi prelepi kreveti su napravljeni od borovog drveta, što osigurava dugo i pouzdano korišćenje. Takođe postoje kreveti za decu koji su namenjeni za ljubitelje puta oko sveta, moreplovaca, super heroja, kao i za ljubitelje džungli. Stranice kreveta su izrađene od medijapana, a same slike su urađene eko bojama. Pored toga, krevet ima i zaštitnu ogradicu koja daje dodatnu bezbednost.

Krevete možete poručiti po najnižoj ceni na Bebindo internet portalu.

Povezane teme

29.06.2024 Nameštaj

Mreža za ležanje kao deo enterijera

Postavljanjem mreže za ležanje unutar doma stvara se udoban kutak koji poziva na odmor i relaksaciju, a istovremeno i unosi element zabave i avanture u svakodnevni život.

26.06.2024 Nameštaj

Savršene fotelje koje će naglasiti stil u vašem dnevnom boravku

Fotelje mogu biti fokusni element prostora, ili se koristiti kao funkcionalni dodatak za opuštanje i čitanje. One takođe pružaju fleksibilnost u rasporedu nameštaja, omogućavajući...

23.06.2024 Nameštaj

Elegantne tapacirane stolice

Švedsko - francuski dizajnerski dvojac Farg & Blanche predstavlja dva elegantna dizajna, tapacirane stolice za švedski brend nameštaja Garsnas.

20.06.2024 Nameštaj

Savremeni nameštaj od plastike

Od mnogih materijala koji se u današnje vreme koriste za izradu nameštaja, jedan od možda najneobičnijih je plastika, odnosno pleksiglas.

17.06.2024 Nameštaj

Kreveti na sprat

Nameštaj u dečijim sobama mora biti praktičan i siguran, ali treba ostaviti i dovoljno praznog prostora za dečije aktivnosti i igru. Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno r...

14.06.2024 Nameštaj

Stolica sa dve funkcije

Usit, ili stolica-merdevine je elegantan komad nameštaja sa dve funkcije: izuzetno udobna stolica, i neverovatno bezbedne merdevine.

11.06.2024 Nameštaj

Police – dragoceni komadi nameštaja u uskim i malim prostorijama

Među svim elementima nameštaja, police se izdvajaju kao dragoceni komadi koji mogu transformisati prostor na nekoliko načina. Njihova multifunkcionalnost omogućava maksimalno iskor...

08.06.2024 Nameštaj

Najbolja rešenja za nameštaj koji štedi prostor

Prihvatanjem principa efikasnosti, fleksibilnosti i kreativnosti, danas možemo transformisati čak i najmanje prostore u elegantne i funkcionalne oaze koje poboljšavaju naš kvalitet...

05.06.2024 Nameštaj

Zašto komplikovano, kad može minimalistički jednostavno

Minimalistički stil ne samo da unosi osvetljenost i svežinu u vaš dom, već takođe doprinosi opuštajućoj i pozitivnoj atmosferi koja vam omogućava da se opustite i “napunite baterij...

02.06.2024 Nameštaj

Uključite okrugle stolove u svoj kućni dekor

Ukoliko mislite da su okrugli stolovi u enterijeru potpuno izašli iz mode i da takvi predmeti nisu u trendu, znajte da definitivno niste u pravu. Predstavljamo nekoliko pravih nači...

30.05.2024 Nameštaj

Nameštaj od recikliranih automobila

Ovaj modularni asortiman, nazvan „Living Vroom“, namenjen je urbanim prostorima i uključuje sofu, ležaljku, puf i odgovarajuće lampe, pružajući posetiocima grada mogućnost da se po...