Kreveti na sprat

Nameštaj u dečijim sobama mora biti praktičan i siguran, ali treba ostaviti i dovoljno praznog prostora za dečije aktivnosti i igru.

Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno rešenje nude kreveti na sprat. Prilikom uređenja enterijera, dečije sobe su jedne od najzahtevnijih prostorija; potrebno je uskladiti želje deteta sa finansijskim mogućnostima i kvadraturom prostora.

Ukoliko sobu dele braća ili sestre, prostor se može maksimalno iskoristiti mestom okvira kreveta jedan iznad drugog, odnosno krevetom na sprat. Uz klasične samostojeće krevete na sprat, proteklih godina veliku popularnost stiču i multifunkcionalni komadi nameštaja koji uz krevete sadrže i radni sto, orman i/ili police za knjige. Elementi koji su dotad zauzimali veći deo sobe, sada se nalaze na jednom mestu, čime se preostali slobodni prostor može ekonomičnije iskoristiti, a sve sitnice će detetu uvek biti pri ruci.

Mnogi modeli imaju pokretne delove, pa se tako tokom dana kad nisu u upotrebi, kreveti mogu jednostavno sklopiti. Do gornjeg kreveta obično vode male merdevine, iako na gornjem krevetu zbog bezbednosti ne bi trebalo da spavaju deca mlađa od 6 godina.

Gornji krevet takođe mora biti ograđen zaštitnom ogradom kako spavač u snu ne bi pao. Poželjno je da je ograda postavljena sa svih strana, a ne samo sa bočnih. Takođe, kako bi merdevine po noći bile što vidljivije, u njihovoj blizini treba obezbediti lampu ili neki drugi izvor svetla.

Umesto merdevina, pojedini kreveti na sprat imaju ugrađene stepenice koje vrlo često služe i kao fioke, odnosno prostor za skladištenje igračaka, knjiga i drugih potrepština.

U galeriji vam donosimo neke od najlepših ideja za opremanje dečjih soba i upotrebu kreveta na sprat...

Povezane teme

17.07.2024 Nameštaj

Savršeni trenutak za sređivanje i izbor ormara

U zavisnosti od prostora i naših trenutnih potreba, mogu nam pomoći saveti dizajnera enterijera kako bismo izabrali pravi komad nameštaja, model garderobera ili ormara različitih d...

14.07.2024 Nameštaj

Stolice za ljubitelje kaktusa

Da li ste ikada bili očarani bujnim kaktusima Mediterana koji rastu do zavidne visine na otvorenom, a ne samo onim u ukrasnim saksijama?

11.07.2024 Nameštaj

Klasičan nameštaj modernog šarma

Mešavina klasičnog i modernog stila u dizajnu nameštaja predstavlja harmoničan spoj tradicionalnih elemenata sa savremenim estetskim rešenjima.

08.07.2024 Nameštaj

Saveti za odabir kreveta za spavaću sobu

Bilo da je reč o specijalno dizajniranom krevetu ili klasičnom modelu, bitno je da se svakog jutra probudute lepo raspoloženi i spremni za sve izazove koje novi dan nosi.

05.07.2024 Nameštaj

Prelepe barske stolice

Prelepe barske stolice mogu transformisati izgled svake kuhinje ili bara. Njihov elegantan dizajn i pažljivo odabrani materijali pružaju udobnost i stil.

02.07.2024 Nameštaj

Kako negovati kožni nameštaj?

Kupili ste predivnu kožnu garnituru i sada se pitate kako je treba održavati da bi zadržala svoj sjaj i u godinama koje dolaze? Ne brinite, imamo par saveta za vas!

29.06.2024 Nameštaj

Mreža za ležanje kao deo enterijera

Postavljanjem mreže za ležanje unutar doma stvara se udoban kutak koji poziva na odmor i relaksaciju, a istovremeno i unosi element zabave i avanture u svakodnevni život.

26.06.2024 Nameštaj

Savršene fotelje koje će naglasiti stil u vašem dnevnom boravku

Fotelje mogu biti fokusni element prostora, ili se koristiti kao funkcionalni dodatak za opuštanje i čitanje. One takođe pružaju fleksibilnost u rasporedu nameštaja, omogućavajući...

23.06.2024 Nameštaj

Elegantne tapacirane stolice

Švedsko - francuski dizajnerski dvojac Farg & Blanche predstavlja dva elegantna dizajna, tapacirane stolice za švedski brend nameštaja Garsnas.

20.06.2024 Nameštaj

Savremeni nameštaj od plastike

Od mnogih materijala koji se u današnje vreme koriste za izradu nameštaja, jedan od možda najneobičnijih je plastika, odnosno pleksiglas.

14.06.2024 Nameštaj

Stolica sa dve funkcije

Usit, ili stolica-merdevine je elegantan komad nameštaja sa dve funkcije: izuzetno udobna stolica, i neverovatno bezbedne merdevine.

11.06.2024 Nameštaj

Police – dragoceni komadi nameštaja u uskim i malim prostorijama

Među svim elementima nameštaja, police se izdvajaju kao dragoceni komadi koji mogu transformisati prostor na nekoliko načina. Njihova multifunkcionalnost omogućava maksimalno iskor...

08.06.2024 Nameštaj

Najbolja rešenja za nameštaj koji štedi prostor

Prihvatanjem principa efikasnosti, fleksibilnosti i kreativnosti, danas možemo transformisati čak i najmanje prostore u elegantne i funkcionalne oaze koje poboljšavaju naš kvalitet...

05.06.2024 Nameštaj

Zašto komplikovano, kad može minimalistički jednostavno

Minimalistički stil ne samo da unosi osvetljenost i svežinu u vaš dom, već takođe doprinosi opuštajućoj i pozitivnoj atmosferi koja vam omogućava da se opustite i “napunite baterij...

02.06.2024 Nameštaj

Uključite okrugle stolove u svoj kućni dekor

Ukoliko mislite da su okrugli stolovi u enterijeru potpuno izašli iz mode i da takvi predmeti nisu u trendu, znajte da definitivno niste u pravu. Predstavljamo nekoliko pravih nači...