Kolekcija tapaciranog nameštaja GALA oživljava atmosferu '70-ih

Gala kolekciju potpisuje italijanska dizajnerka Cristina Celestino koja je ovog puta rešila da istraži fleksibilnost tapaciranog nameštaja...

Čini se da je u tome bila prilično uspešna, s obzirom da ovaj projekat već nazivaju pravim malim čudom kada su “sistemi sedenja” u pitanju. A sve to zahvaljujući dizajnerkinom suptilnom osvrtu na atmosferu davnih '70-ih, za koju se slobodno može reći da je podjednako retro koliko i buduća, s obzirom da se upravo ovaj stil polako ali sigurno vraća u modu.

Kolekcija, kao što smo već rekli, istražuje fleksibilnost tapaciranih komada nameštaja bez obzira na njihov volumen i strukturu, a sve u cilju pronalaženja njihove idealne postavke u različitim enterijerima: od stambenih prostora pa sve do onih komercijalnih. Projekat stavlja sofu u centar svih “dešavanja”, istražuje je pre svega kao udobno i multifunkcionalno mesto, a ne samo kao puki praktični proizvod.

Glavnu okosnicu u celoj ovoj Gala-priči čini vertikalni element čije su naborane ivice spremne za prilagođavanje, kako na prednjoj tako i na zadnjoj strani. Kako je u pitanju element u obliku sedišta različitih dubina, tako je moguće stvoriti brojne konfiguracije koje na neki način oživljavaju ovu “hibridnu” i fleksibilnu sofu.

Već sam naziv kolekcije ukazuje nam da je maksimalno ispoštovan koncept elegancije i sofisticiranosti, ali ne treba zaboraviti da je “gala” takođe i ukras, i to (u ovom slučaju) kreiran sa talasastim naslonom. Kako se radi i o jednoj od planeta u Ratovima Zvezda, Gala simbolizuje i svet zvezda odnosno sav optimizam i avangardu karakterističnu za to doba.

Izvor: sabaitalia.it

photo: Mattia Balsamini

Povezane teme