Kolekcija nameštaja koja veliča nordijski stil

Finski dizajnerski brend Made By Choice je nedavno predstavio kolekciju nameštaja koja se razlikuje od svega do sada viđenog.

U pitanju su stolice i stolovi koji jednstavno rečeno čine oličenje “nordijske sreće”. Njihov cilj je da na specifičan način predstave razigran nordijski stil. Made by Choice je jedan od mlađih brendova koji je izlagao svoja dela na sajmu nameštaja i rasvete nedavno održanom u Stokholmu, gde je predstavio dodatke svojoj kolekciji nudeći moderan pogled na tradicionalan nordijski dizajn.

Neobični detalji i sličnost nameštaja sa nečim što se može videti u crtanim filmovima za decu, kao i jarke boje doprinose razigranom stavu koji kompanija opisuje kao – nordijsku sreću. Kolekcija uključuje stolice Matty Klenell, Shane Scheck i Thomas Sandell, kao i dva stona proizvoda dizajnirana da funkcionišu kao kutije.

Verovatno najzanimljiviji u kolekciji je ormar od šperploče, sa desetinama rupica različite veličine. Prorezi su dizajnirani tako da stvaraju hrabar obrazac, a ormar je namenjen odlaganju stvari i svojevrsnom izlaganju predmeta. Takođe može da se koristi i za podelu prostora. Najudobniji komad nameštaja je Goma stolica sa zaobljenim okvirima i naslonom, kao i sa vrlo mekanim delom za sedenje.

Osim predstavljanja nordijskog dizajna u novom svetlu, cilj ovih mladih dizajnera je bio razvoj proizvoda koji će odgovoriti na potrebe savremenih ljudi, dajući im fleksibilnost i prilagođavajući se različitostima. Spajanjem tradicionalne finske stolarije i moderne tehnologije, kao i prepuštanjem završne reči vrhunskih stvaraoca, stvara se bezvremenski nameštaj vredan pažnje.

Ž.J.

Izvor: Dezeen

Povezane teme