Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Ova zanimljiva kolekcija nameštaja sadrži fotelju, trpezarijski sto i još mnogo toga...

Dizajnerka i umetnica sa sedištem u Londonu, Mimi Šodeinde, predstavila je potpuno novu seriju nameštaja u okviru svog studija Minimat Designs. Nazvana Borris, serija od deset delova je fizička manifestacija dizajnerkinih istraživačkih napora u izazivanju konvencionalnih percepcija pokreta.

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom. Kako sama kaže, kolekcija govori o hvatanju suštine pokreta kada prestane, i istražuje lepotu koja se nalazi u pauzi, u tim čvrstim, izbočenim strukturama koje nastaju kada pokret dostigne svoju kulminaciju.

 

Borris stolica je svež i besprekoran komad koji nudi suprotstavljenu interakciju između mekoće i tvrdoće. Sa proporcijom u obliku kutije koja se sastoji od pravougaonih i trapeznih delova, stolica ima mekani materijal nalik antilopu za svoje sedište, naslon i ruke, koji se drže na mestu pomoću aluminijumskih panela.

Još jedan zanimljiv komad je trpezarijski sto koji se sastoji od tri modularna dela nepravilnog oblika. Svaki od ovih delova funkcioniše kao samostalni sto, ali se može spojiti i formirati dugačak trpezarijski sto. Njegov strukturni okvir je izrađen od aluminijuma, dok su dve njegove stolne ploče opremljene zatamnjenim staklom, dok je ostatak opremljen mermerom.

 

Povezane teme

14.02.2024 Nameštaj

10 saveta za postavljanje nameštaja u dnevnom boravku

U srcu svakog doma, dnevni boravak je prostor gde se udobnost sastaje sa stilom, gde se porodica okuplja i gde se stvaraju nezaboravni trenuci.

11.02.2024 Nameštaj

Za sve koji cene dobro organizovan radni prostor: modularni prenosivi sto Looha

Modularni prenosivi sto Looha je transformativni komad koji neprimetno integriše praktičnost i estetiku u moderan radni prostor.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.