Kolekcija nameštaja inspirisana pokretom

Džoel Eskalona je kreirao svoju prvu kolekciju dizajniranog nameštaja za brend BREUER pod nazivom - Laws of Motion.

Debitujući prošlog meseca na ZONAMACO, vodećem sajmu savremene umetnosti i dizajna u Latinskoj Americi, kolekcija nas vodi na putovanje kretanjem kroz različite načine na koje se koncept može doživeti kroz dizajn.

Nakon što je podelio kolekciju na pet oblika kretanja - ubrzanje, sila, gravitacija, pokret i brzina - Eskalona se suočio sa nizom pitanja koja su sama sebi nametnula kako bi razmotrio novo značenje svakog koncepta.

Odakle dolazim? Šta me drži? Da li se uklapam? Kako izgledam? Šta me razlikuje od drugih? Kako me vide? Koliko sam krhka? Šta to znači za vas? Mogu li ja? Gde idem? Da nastavim ili da prestanem? Hoće li će me pamtiti na ovaj način?

Ubrzanje otkriva da to nije poznati obrazac i da ima više varijacija nego što se očekivalo. Sila se otkriva kao tanka linija između snage i krhkosti. Gravitacija deluje kao sredstvo transformacije. Pokret utiče na percepciju i promene u pristupu otkrivanju detalja. Svaki preuzima ljudski kvalitet, uzrokujući da ponovo razmotrimo objekat koji se nekada činio statičnim.

Kolekcija se sastoji od niza atraktivnih paravana, stolica i stolova, koji izgledaju poput skulptura u enterijeru.

N.V.T.

Foto Mariana Achach/Joel Escalona

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Nameštaj

Povezane teme